avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contructie cu acces comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contructie cu acces comun

Buna ziua,

Parintii mei detin un apartament la casa cu o curte comuna (sunt 2 familii in casa). Daca s-ar imparti curtea din spate celor doua familii in mod egal , astfel incat accesul din strada sa ramana comun, s-ar putea face constructie pe terenul propriu fara acordul celei de-a doua familii? Accesul in curtea din spate se face prin spatiul comun.
Cel mai recent răspuns: zziizzuu , utilizator 16:07, 22 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa iesiti din indiviziune si sa acordati acelui teren un nr cF
Ok. Sa presupunem ca se face asta pentru curtea din spate, dar pentru curtea prin care se face acest acces e imposibil (e singura modalitate de acces cu masina la garaj, deci va ramane spatiu comun). Intrebarea mea este, in caz de iesire din indiviziune (strict pe partea din spate a curtii), s-ar putea construi acolo daca accesul este comun? Si daca da, este nevoie de acceptul celei de-a doua familii pentru asta? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Absolut
Multumesc pentru raspuns. Deci este obligatoriu acceptul coproprietarului.

Pascal19 a scris:

Absolut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ioasaf ioasaf Buna ziua ! Am urmatoarea problema. Locuiesc intr-o curte cu alte 3 familii de 20 de ani.Avem parti comune indivze in diferite cote curtea si gradina. Acum ... (vezi toată discuția)
Rezolvare litigiu coproprietate teren. Gabriel Mocanu Gabriel Mocanu Buna Ziua; Detin in co-proprietate un teren intravilan cu toate utilitatile. Eu detin 2/3 iar cealalta persoana 1/3 respectiv 133.3m2.Terenul este de 400m2 ... (vezi toată discuția)
Curte in indiviziune lajosd lajosd Buna ziua. Doresc sa achizitionez o casa cu un teren aferent de 500mp dintr-un total de 700mp curte comuna aflati in indiviziune. Casa este ultima din cele ... (vezi toată discuția)