Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: Vecinul nostru a deschis un punct de lucru pentru carmangeria sa, o sectie de afumare, din cate am inteles. Dar ceea ce deranjeaza este zgomotul ventilatoarelor de la instalatia de frig care sunt montate chiar pe peretele vecin cu casa noastra.
Precizez ca locuim la casa, nu in oras ci intr-o comuna.
Trebuie acordul vecinului pentru acest punct de lucru?
Trebuie acordul vecinului pentru amplasarea acestor ventilatoare?
Si daca aceste ventilatoare deranjeaza prin zgomotul lor, carei autoritati ma pot adresa pentru a rezolva aceasta problema?
Va multumesc.
Pentru constructia afumatorii trebuia sa obtina autorizatie de ctie. de la primarie iar vecinii sa isi dea avizul in fata unui notar public.
Puteti sesiza primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Puteti contacta o firma specializata (gasiti pe internet) care sa efectueze determinari de zgomot si vibratii la limita proprietatii si sa emita buletine de determinare. In buletine se mentioneaza valoarea determinata si valoarea maxim admisa de legislatia in vigoare.
Pentru zgomot puteti sesiza Directia Judeteana de Sanatate Publica si Agentia teritoriala de mediu.
Zgomotul si vibratiile se datoreaza faptului ca respectivele echipamente sunt vechi, cumparate la mana a 2-a si care nu respecta normele in vigoare. Exista si posibilitatea ca echipamentele chiar daca respecta normele in vigoare sa fie montate prost si in functionare sa se genereze vibratii si implicit zgomot. Acest gen de echipamente care se monteaza pe pereti trebuie sa fie prevazute cu pufare groase, din cauciuc si racorduri flexibile la legaturile cu instalatiile care sunt deservite de ventilatoare, care amortizeaza vibratiile.
Rugaminte
virgilciobanu
Am o gradina in granita cu mine un vecin are casa ,si a montat agregatul de aer conditionat pe peretele spre grafina mea ,lucru care ma deranjeaza datorita ... (vezi toată discuția)