avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare?

Buna ziua

Lucrez intr-o companie multinationala si pana ieri as fi muncit si 12 ore pe zi pentru aceasta compania ,atat de mult imi place ceea ce fac,insa ieri am fost chemat in biroul directorului
si amenintat mai voalat ca daca tatal meu care este lider de sindicat nu renunta la aceasta functie eu o sa am de pierdut si voi fi chiar dat afara.mi s-a spus ca ma apreciaza ca profesionist si ca imi fac treaba bine dar nu are ce sa faca daca tata continua sa fie lider si sa reprezinte oamenii.Tatal meu a lucrat in aceasta companie si acum a iesit la pensie.a fost ales de oameni sa-i reprezinte in continuare.Intrebarea mea este cum as putea sa ma apar legal de acest abuz?ce ma puteti sfatui?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
Irina&Mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:37, 24 Martie 2019
Combaterea discriminării la locul de muncă
[ link extern ]
Multumesc pentru link-ul transmis dar Itm vine, da amenda si pleaca.Ce as putea sa fac eu pe parte legala in afara de a chema Itm si acestia sa dea o amenda?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
Irina&Mihai, utilizator
Daca se va ajunge la concedierea dvs, atunci puteti contesta in instanta decizia respectiva.
Si ce probe ar trebui sa aduc la proces pentru a demonstra ca a fost un abuz?
Potrivit legislatiei, dovada unui act juridic sau a unui fapt se poate face prin înscrisuri, martori, prezumţii, mărturisirea uneia dintre părţi, făcută din proprie iniţiativă sau obţinută la interogatoriu, prin expertiză, prin mijloacele materiale de probă, prin cercetarea la faţa locului sau prin orice alte mijloace prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm spagari ? Freskheman Freskheman De ce itm avertizează si spune pe cel care a făcut sesizarea ? (vezi toată discuția)
Mobbing dani02bella dani02bella Va rog sa imi spuneti ce se poate face in cazul unei situatii de hartuire la serviciu si daca exista in codul muncii in legislatia romana ceva legat de ... (vezi toată discuția)
Fara contract de munca as4angel as4angel Buna ziua, As dori sa ma lamuriti intr-o problema. Cineva a reclamat la ITM ca nu a avut contract de munca incheiat si ca a fost disponibilizat dupa ce a ... (vezi toată discuția)