avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli de bransament la 2 scari de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli de bransament la 2 scari de bloc

la sc A si B a unui bloc exista un singur apometru apa rece
1/2+1 din locatarii scarii A hotarasc separarea de masura
cum se impart cheltuielile pe cota parte indiviza:numai pt scara A care a hotarit acest lucru sau pe ambele scari intrucit indirect si scara B beneficiaza de separare?
























va realiza separarea de masura?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:18, 21 Noiembrie 2009
cel mai sigur, in caminul respectiv trebuie sa fie 2ceasuri pe fiecare scara...sa nu mai fie nelamuriri care cu care, a cui e teava 1 sau teava 2 , cine a consumat mai mult sau mai putin, si tot asa...
daca e un singur ceas...pe care se platesc sc.A + B...atunci, imediar dupa ceasu principal, sa fie ceasu sc.A si ceasu sc.B...cu tevile fiecaruia in continuare...ca sa se poata face plata pe consumu fiecarei scari in parte.
asta s-a realizat:s-au pus 2 apometre in camin,s-a facut separare de nasura asa incit fiecare scara plateste pt ce consuma
cum se inparte cheltuielile pt separare de masura? platesc ambele scari sau doar scara care a cerut separarea?(a se avea in vedere sa si scara cealalta beneficiaza de avantajul separarii)
practic, cei care au cerut separarea vor suporta cheltuilele separarii (muncitori + materialele).
dar daca faceti parte din aceeasi asociatie ar trebui sa fie comun la fiecare, si A si B sa contribuie(jumi juma)...
insa totul se reduce la bunul simt al oamenilor + si legea.
mai asteptati si alte pareri ca sa v-a puteti contura o idee mai buna sau duceti-va la un jurist in domeniu si vedeti si parerea lor (probabil la furnizorul de apa de care apartineti...ei v-ar lamuri cel mai concret in cazul dumneavoastra)
Lucrarile de intretinere si reparatii ale unei asociatii se impart in cadrul asociatiei, conform Legii 230/2007 si a HG 1588/2007 pe cota-parte indiviza. Furnizorul care a executat lucrarea nu se amesteca in felul cum asociatia isi imparte aceasta cheltuiala.
Intrucat scara A a dorit contorizare separata va plati in intregime costurile aferente acestei lucrari.
Scara B nu a angajat nicio lucrare, asa ca nu are ce plati, in afara de lucrari conexe necesare acestei separari (daca a fost cazul).
............................
E ca si in cazul lucrarilor la ascensor. Daca intr-o asociatie de proprietari se repara liftul la o scara, plateste numai scara respectiva, nu tot blocul.
Daca lucrarea de separare a conductelor ce alimenteaza cele 2 scari se executa in urma hotararii in adunarea generala a proprietarilor, costurile ar fi trebuit repartizate pe ambele scari. Conductele si apometrul ce deservea ambele scari erau proprietatea ambelor scari. Acum s-au cheltuit bani pentru instalarea altei conducte si altui apometru, dar cele vechi sunt si ale ambelor scari. Putem sa judecam si pretentia scarii care si-a montat o alta conducta si alt apometru sa solicite celeilalte sa-i plateasca jumatate din valoarea conduntelor si apometrului vechi.
Apoi separarea aduce avantaje ambelor scari.
Ar trebui sa se repartizeze cheltuiala pe cota indiviza la ambele scari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli reparații Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimați colegi, Intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari se poate face repartizarea unora dintre cheltuieli in special cele cu privire la ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli separare de masura 123321123 123321123 in urma separarii de masura apa rece(montare contor separat de scara) cheltuielile au fost repartizate in suma egala pe fiecare apartament.este corect? (vezi toată discuția)