Buna ziua,
Sunt casatorit de 2ani In acest timp am facut investitii imobiliare sotia locuieste la mine proprietate inaintea casatoriei. Dorim sa facem lucrurile cat mai clare din timpul vietii . Amandoi avem copii.Dorim ca dupa decesul unuia dintre noi proprietatile dobandite in timpul casatoriei sa fie mostenite de sotul supravietuitor fara drept ca aceasta decizie sa fie atacata in justitie. A doua problema se refera la (in cazul cand eu sunt primul decedat)ramanerea sotiei in imobilul actual pana la decesul acesteia.putem fi siguri de un act care sa nu fie atacat si cum? Multumesc anticipat
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu exista un asemenea act.
Copiii sunt moștenitori rezervatari, calitate în care pot solicita reductiunea oricărui testament sau donație.
De asemenea, nu vad sensul pentru care ati încheia asa ceva.
La decesul dvs, soția va moșteni 1/4, iar copiii 3/4.
Deci va fi coproprietara asupra imobilului. În plus, legea stabilește și un drept de abitatie in favoarea sotului supraviețuitor.
Nu prea e ok o astfel de mentalitate fata de proprii dvs copii...
nu am cerut parerea despre cum gandim oricum copii au cate 3 si 4 proprietati si cate 2 masini noi nu vrem ca cel care ramane singur sa nu ajunga la alizil avem varste peste 65 ani o sa vedeti ca mentalitatea d-voastra se schimba in timp. oricum multumesc ptr. amabilitate si raspuns
Tocmai...
Credeti ca oamenii pe care i-ati nascut si i-ati crescut, care au 7 case, se pretează la chestii de genul datul părintelui afara din casa?
Si cu ce va încălzește din moment ce oricum la decesul ultimului părinte vor moșteni tot? Cu ce va încălzește să stea huhurez in casa si sa nu-i deschidă nimeni usa cu anii?
Legal, v-am explicat că nu se poate încheia un astfel de act și nici nu aveti de ce.
Donatie
dodorel62
eu m-am recasatorit si nici eu si nici actuala sotie nu am incheiat un act prenuptial ,ea avand o masina si o casa dar si copii majori,iar eu am o casa si un ... (vezi toată discuția)
Speta mostenire
leonida
buna ziua,
X si Y sunt casatoriti si au in proprietate comuna un imobil,pot acestia sa faca vreun act notarial prin care la decesul unuia dintre ei, celalalt ... (vezi toată discuția)