avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... goblen pierdut
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

goblen pierdut

Am dus un goblen la inramat.Surpriza: cand vreau sa-l ridic mi se comunica ca s-a pierdut.
Mi-au cerut scuze si mi-au oferit recompensa.Nu am acceptat,pentru ca eu am postat deja pe un site poza cu goblenul,si oricand poate sa-mi apara un cumparator.Nu pot sa neg, ca n-ar exista persoane care (fiind nevoiase) ar fi in stare sa coase un goblen identic pentru pretul (de fapt foarte mic) pe care mi l-au oferit in recompensa.
Eu le-am dat termen de 1 luna sa mi-l dea cusut (de fapt oricat s-ar stradui nu-l pot coase in acest timp (ar fi nevoie de 2-3 luni…)
Ajungand acasa m-am gandit sa fac totusi o plangere,dar nu stiu exact unde:
La protectia consumatorilor ? sau sa-i dau in judecata ?
Ce ma sfatuiti ?
Problema este,ca de la magazin am primit numai un bon stampilat cu dimensiunea goblenului (si tipul ramei alese),DAR pe bon nu scrie ce reprezinta acel goblen (peisaj,portret,etc.)
Ce ma fac daca ei cumpara de undeva un goblen de aceeasi dimensiune ?-si vor incerca sa mi-l dea in schimb ?
Cum sa dovedesc ca acela reprezinta altceva si nu este cel cusut de mine ?
Sa primesc recompensa oferita,sau sa fac plangeri. Ce ma sfatuiti ?

p.s valoarea unui asemenea goblen (cu cat se vinde pe site ) este de 800-1000 EUR , iar ei mi-au oferit doar 1.000 RON (cam cu cat ar coase o persoana nevoiasa un asemenea goblen)
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: atti , utilizator 15:14, 22 Noiembrie 2009
Buna zua !
Eu va sfatuiesc sa sesizati OPC- ul, daca nu reusiti sa- l recuperati sau sa ajungeti amiabil la o valoare de dezdaunare acceptata de amandoi.
Puteti introduce si actiune in instanta .
Cu stima !
Eu va sfatuiesc sa sesizati OPC- ul, daca nu reusiti sa- l recuperati sau sa ajungeti amiabil la o valoare de dezdaunare acceptata de amandoi.
Puteti introduce si actiune in instanta .

Va multumesc pentru raspuns !
Dar nu mi-ati spus ce rezultat as putea obtine cu sesizarea OPC-ului. Pe mester poate il amendeaza,dar cum ramane cu mine ? iar ce se intampla cu mine in cazul in care mi-ar da alt goblen ? cum sa-i demonstrez ca nu este cel cusut de mine ?
Mie nu-mi trebuie alt goblen !
In instanta de judecata mi-e frica ca se va pune iarasi problema de a demonstra ca al meu era altfel ( cazul in care ar vrea sa-mi `scota ochii` cu un alt goblen,de aceeasi marime ...! + se va pune (probabil iarasi problema evaluarii ... )
Ce sa fac ?
Va multumesc oricum pentru raspuns.
Singura cale este de a acţiona în judecată.Ar mai fi o rezolvarea pe baza unei sesizări către poliţie.Nu cred că trebuie să vă faceţi probleme pentru faptul că pe bon nu era trecut modelul de goblen.Este o crasă neglijenţă în serviciu din partea angajaţilor atelierului şi trebuie să răspundă.
Singura cale este de a acţiona în judecată.Ar mai fi o rezolvarea pe baza unei sesizări către poliţie.Nu cred că trebuie să vă faceţi probleme pentru faptul că pe bon nu era trecut modelul de goblen.Este o crasă neglijenţă în serviciu din partea angajaţilor atelierului şi trebuie să răspundă.

Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari la apartament Anaj Anaj Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti daca puteti in urmatoarea situatie: am inceput lucrarile de renovare la apartament cu un muncitor cu care nu am incheiat ... (vezi toată discuția)
Orange ne inseala! broucker broucker buna! sunt un om simplu dar cu multa ambitie si corectitudine.Mi-am activat serviciul de internet mobil,ironic numit WAP UNLIMITED (WAP NELIMITAT) si totu a ... (vezi toată discuția)
Mester insistent claus_2000 claus_2000 Am luat un mester fara act semnat sa repare apartamentul, ne-am inteles la o suma. Nu a respectat termenul lucrarii (a intarziat o luna) si intr-o zi a venit ... (vezi toată discuția)