avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara - fostul socru ne-a dat în judecată pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara - fostul socru ne-a dat în judecată pe mine și pe fostul soț pentru că își dorește casa înapoi

Am fost căsătorită 11 anii de zile cu un bărbat ...acum un an am divorțat..socrul meu cu 2 anii in urma a trecut casa pe numele nostru cu clauza ca atunci cand el nu va mai putea noi sa il îngrijim..acum dupa ce am divorțat de fiul lui ..am fost sunata de fiul lui zicându mi ca tatăl lui ne a dat în judecată pe amândoi precum că își dorește casa înapoi..motivul care cred eu ca este ..ca eu sa numai am drept acolo ..eu si fiul lui avem un copil de 5 anii ...as vrea sa stiu daca se poate face asta sa isi ia casa tinand cont de faptul că el este încă în putere un om foarte activ..as putea sa cer despăgubiri în cazul în care ar castiga el procesul despăgubiri pentru tot ce am facut in casa aceea in 11 anii de zile? El spune că pare de fostului soț ii va rămâne băiatului nostru ..este aceeasi curte unde am stat noi si el .doar case diferite cum as pitea sa am garantia ca băiatul meu va primi partea tatalui sau ? .
Multumesc pentru eventuale răspunsuri .
Pot raspunde legat de orice detali
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Vanzare cumparare cu clauza de întreținere uzufruct

Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Are dreptul să ceară în instanță rezilierea contractului, dacă nu-i oferiți întreținere.
El este un om in putere foarte activ ..nu necesita întreținere acum

Dapix a scris:

Are dreptul să ceară în instanță rezilierea contractului, dacă nu-i oferiți întreținere.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nerespectarea clauzelor contractuale privind întreținerea duce la rezilierea contractului de către instanță.
Dacă dovedește cu martori că nu-i duceți zi de zi alimente, medicamente, îmbrăcăminte, încălțăminte..., instanța de judecata poate hotărî anularea contractului de întreținere.

Dvs trebuie să aveți probe că-i asigurați cele necesare traiului zilnic ca instanță să-i respingă lui acțiunea.
Contactati un avocta sa vada sustinerile de acolo. Imi pare o simulatie ce s-a incheiat, dar nu am date sa fiu sigura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v/c parinte-fiu valeriaa valeriaa Buna ziua. Am doi copii majori. Eu si sotul meu dorim sa-i lasam unuia o casa la tara si celuilalt un apartament de 4 ori mai scump. Cum trebuie sa procedam ... (vezi toată discuția)
Atacare contract de intretinere boscom boscom fiul tatalui poate ataca contractul de intretinere facut pe numele unor nepoti din partea sotiei?(sotia a decedat acum 3 ani)se poate cere reductiunea ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog DANIELA PETRACHE DANIELA PETRACHE Buna ziua,problema mea este urmatoarea:sunt casatorita de 25 ani,sotul meu a devenit alcoolic in urma cu 3 ani,anul trecut si-a pierdut locul de munca tot din ... (vezi toată discuția)