avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract apartament

Buna ziua!Am cumparat un apartament din banii mei proprii, iar pt a beneficia de TVA5% l am trecut pe socrul meu la promitent cumparator.Urmeaza ca socrul meu sa mi fac actul apartamentului doar pe numele meu, dar nu stiu care ar fi varianta cea mai sigura pt a beneficia de dreptul apartamentului doar eu ,nu si sotul!! Cum ar trebui specificat in contract (mostenire( ma poate trece doar pe mine?, donatie..)Multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ori va doneaza doar dvs, ori incheiati cu sotul inainte o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, dupa care cumparati apartamentul de la socru.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea e valabila cumpararea aia facuta asa... scopul simularii de persoane a fost inselarea statului la plata TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)