avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Ascundere de informatii publice
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Ascundere de informatii publice

Pe scurt:
S a solicitat in urma cu mai bine se 1 luna informatii unei primarii legate de punerea la dispozitie a unui proiect accesat prin fonduri europene.A fost un refuz categoric!!!din partea dnului.primar.
Am facut sesizare mai departe Corpului de control al Prefectului si Curtii de Conturi.
Cei dintai au demarat controalele ca la 3 zile sa fie sistate!!!!!pur si simplu!!!(banuiala mea este ca primarul a intervenit la mai marii judetului pentru a nu se ajunge la dedesubturi). Curtea de conturi a raspuns zeflemitor!!! ca vor da curs sesizarii abia la anul, adica in 2020, cand primaria in cauza este programata a fi supusa controalelor.
Inafara de instanta, cui ma.mai.pot adresa pentru a face cunoscuta situatia aceasta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 22:07, 5 Mai 2019
Poate fi vorba chiar de comiterea unei infracţiuni de abuz ăn serviciu. Se poate formula plângere penală sub acest aspect, dacă primarul a încălcat dispoyiţii din legi sau ordonanţe de urgenţă şi a cauzat un prejudiciu prin comportamentul său.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascundere vadita de informatii publice Sabadis Sabadis Pe scurt: S a solicitat in urma cu mai bine de 1 luna informatii unei primarii legate de punerea la dispozitie a unui proiect accesat prin fonduri ... (vezi toată discuția)
Sustragere bani din casa de marcat, încetare contract de muncă cu acordul părților. acum șeful cere mai mulți bani decât s-au luat și amenință cu plângerea penală, cum se poate rezolva situația? bozzont bozzont Soția mea are o problema, cred eu destul de grava. Timp de un an a lucrat ca asistent medical la o clinica de stomatologie unde făcea de toate de la femeie ... (vezi toată discuția)