avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa bunici

Mama noastra a decedat in cursul anului trecut. La momentul decesului avea in viata un frate (au fost dar doi copii) si mama (bunica noastra). La sfarsitul anului trecut a decedat si bunica. Poate unchiul nostru sa vanda casa/ terenurile care le-au apartinut bunicilor daca nu a fost facuta succesiunea dupa bunicul decedat in urma cu mai mult de 10 ani? Cum ar trebui sa procedam ca aceste bunuri sa nu poata fi vandute?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:17, 26 Martie 2019
Buna ziua,
Mergeti la un notar si aratati ca acceptati mostenirea de pe urma bunicilor.
In acest fel nu se va putea dezbate succesiunea de pe urma lor fara prezenta dumneavoastra.
Daca totusi vreti, mergeti si incepeti dumneavoastra demersurile de dezbatere a succesiunilor si gata.
Fara dezbaterea succesiunii nu se pot vinde bunuri LEGAL ci, eventual, cu acte de mana dar care isi pierd valabilitatea daca sunt atacate in instanta.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire incalcita swamerra swamerra Buna ziua, am o problema cu o mostenire din partea bunicului meu. Bunicul meu a murit acum vreo 10 ani. Bunicul nu a lasat la nimeni partea lui, noi ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea la succesiune a unuia din mostenitorii de drept nikoleta09 nikoleta09 unchiul meu a vandut un teren care este al bunicului meu el fiind decedat , iar eu am dreptul la mostenire dupa mama care a decedat si era sora lui ... (vezi toată discuția)