avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... L-am dezbrăcat în pielea goală și l-am scos afară ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

L-am dezbrăcat în pielea goală și l-am scos afară pe un unchi de-al soției care a intrat fără acord în curte. El mi-a făcut plângere penală, ce pedeapsă risc?

Buna ziua. Un unchi al sotiei a intrat fara acord in curtea ei si a facut scandal. eu l-am dezbracat in pielea goala fara violenta si l-am trimis asa acasa ziua in amiaza mare. El o facut plingere la politie. Ce pedeapsa risc?
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 13:37, 1 Aprilie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
O

jjob1960 a scris:

Domnul, trebuia să știi că la noi, proprietatea este considerată un moft. Deci dacă îți intră unul în curte pentru a fura si tu îi aplici o corecție că a intrat peste tine, el merge la poliție și ție îți face dosar penal. Proprietatea la noi nu este apărată de stat. Oameni de râsul lumii, care au făcut legi de râsul lumii.

Și nu vi se pare corect ?!
De când "dreptul de proprietate" te face judecator ?
Pentru că, pe principiul asta, vine și presupusul hot, cu doi veri și vă ia capul cu toporul.

Că demnitatea umană și onoarea sunt mai valoroase ca o "prezumție de furt".
Cam ce părere ai ?

Iar ceea ce s-a întâmplat în cazul de față, este universal valabil in toate sistemele de drept.

In orice alta tara civilizata din Europa, inițiatorul discuției ar fi scris acum din spatele gratiilor. Are mare noroc că trăiește în România.

Eu sunt pentru: tâlhărie in forma agravantă, și cu maxim de pedeapsa!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate Quartila,

Nimeni nu afirma ca opiniile dvs personale nu va apartin, acest fapt este si va ramane problema dvs personala!
Va explic, in materie de drept de proprietate si dreptul proprietarului de a-si apara acest drept nu aveti dreptate.
Agresiunea nu neaga dreptul de a se proteja impotriva agresiunii, pana si in Romania se poate intelege ca a astepta judecata si judecatorii romini in stare de moarte clinica este aberant.

Ceea ce este universal recunoscut in toate sistemele legislative ale tarilor civilizate este principiul obligatiei de proportionalitate a reactiei celui agresat asupra agresorului.
Notiunea de legitima aparare incluzand aceasta obligativitate.
In ultimii 10 ani s-au judecat in tarile civilizate zeci de mii de cazuri similare spetei, in toate aceste cazuri notiunea de reactie proportionata si legitima a fost evocata si analizata de catre completele de judecata.

In speta in cauza eu nu regasesc notiunea de furt.
EX.: daca dupa faza de dezbracat al unei persoane in stare de ebrietate care in prealabil v-a agresat in propria casa, dati afara agresorul (cu sau fara frunze) si aruncati hainele pe fereastra sau peste gard, furtul, talharia NU nu sunt calificate!!!
Din ceea ce utilizatorul declara nu avem detalii suficiente pt a analiza obiectiv proportionalitatea legitima a reactiei persoanei agresate (in clar, utilizatorul nu da detalii nici despre frunze nici despre ceea ce a facut cu hainele agresorului).

De retro Satanas, ceea ce ar putea interesa speta si permite analiza sunt faptele, nu detaliile de promiscuitate.

Aveti o circumstanta atenuanta, Romania mai are inca nevoie de 8-12 generatii pt a aspira la titlul de "tara civilizata" (in speranta ca civilizatii o asteapta, nu evolueaza).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt sau talharie BanciuElena BanciuElena Buna seara! Fiul meu Dan, în varsta de 17 ani a fost batut intr-un parc pe 15 august 2016, în jurul orei pranzului de doi tineri de 16, respectiv 18 ani, la ... (vezi toată discuția)
7 ani pentru ce? andrada002 andrada002 buna ziua! fratele meu a fost agresat de niste agenti ai unei firme de paza. acestia au declarat ca ei au fost agresati si astfel pedeapsa fratelui meu a fost ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru slutire si vatamare corporala paraschiv_rares2002 paraschiv_rares2002 Buna ziua ma numesc Rares si am suferit un prejudiciu estetic { taietura pe fata de la o bata} am certificat medico-legal de 28 de zile in care precizeaza ca ... (vezi toată discuția)