avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Suntem în pragul divorțului. Tatăl copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Suntem în pragul divorțului. Tatăl copilului lucrează în străinătate, cum pot obține să nu mai plece și să fie prezent în în viața celui mic? Asta îmi doresc, nu pensie de întreținere pentru minor

Buna seara! Nu imi doream sa ajung vreodata in situatia asta. Eu si tatal copilului meu suntem in pragul divortului. El lucreaza in strainatate. Custodia va fi comuna, dar cel mai probabil cu domiciliul la mine. Nu voi dori pensie alimentara de la el, dar vreau sa nu mai plece si sa fie prezent in viata celui mic. De-asta am si ajuns aici. In viata nu doar banii conteaza. Il pot "obliga" in vreun fel? Sau pot castiga plusuri daca el va continua sa plece?
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: M Alexandra , utilizator 12:22, 28 Martie 2019
Nu il puteti obliga sa nu mai plece in strainatate.
Treaba sta in felul urmator. Daca vrea drepturi, trebuie sa aiba si indatoriri. Si cele materiale nu-s de ajuns. Ce pot face in cazul asta? Pot solicita custodia exclusiva daca el refuza sa fie prezent fizic in viata copilului?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici asta nu va iese.
Am inteles. Imi ramane doar sa aiba bunavointa.
Multumesc pentru raspuns si timpul acordat.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nici asta nu va iese.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii parinti au drepturi egale si obligatii egale in ce priveste autoritatea parinteasca. Problema e ca drepturile se pot obtine usor, se si poate pune in executare hotararea in ce priveste dreptul parintelui la vizita, la pensie etc.. dar dreptul copilului de a fi vizitat, de a avea o relatie buna, apropiata cu ambii parinti, nu conteaza pe nicaieri.
Asa ca daca divortati, poate va plati pensie, poate nici pe aia si va trebui sa incepeti procedurile de executare.
Daca vrea sa vina in vizita si nu il lasati, poate sa inceapa procedurile de executare.
Daca vreti sa vina in vizita si sa aiba grija - tot ce inseamna asta fata de copil, ramaneti si dvs si copilul cu vrutul.
Si daca veti exercita autoritatea parinteasca singura, nu prea va incalzeste, copilul tot fara tata e.
Ce puteti face e sa sperati , poate si munciti un pic la asta, sa aveti o relatie buna cu tatal copilului si dupa divort, sa va sfatuiti in ce il priveste pe copil, sa il tineti la curent cu ce face copilul etc.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Custodie minor andreeadatcu andreeadatcu Buna sunt casatorita din septembrie anul trecut si am o fetita impreuna cu sotul de 7luni. De curand mi-am dat seama ca intre noi exista oarecum o nepotrivire ... (vezi toată discuția)
Custodie unica almamater almamater Buna ziua. Am un copil de 7 ani si in urma divortului am custodie comuna cu fostul sot, tatal copilului. Va rog sa imi spuneti daca pot obtine custodie unica ... (vezi toată discuția)