avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum pot scapa de amenda primita?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum pot scapa de amenda primita?

Buna ziua,

Venind ieri de la Bucuresti, in judetul Valcea comuna Brezoi am primit o amenda de radar, care consta in 2 puncte amenda si 2 puncte penalizare.

Pe procesul verbal scrie ca am depasit viteza legala, avand 67 km/ora si ca am incalcat marcajul longitudinal care desparte cele doua sensuri de circulatie fara a afecta manevra de depasire.

M-a pus sa scriu la mentiuni: recunosc faptele comise si nu am obiectii.

As avea o portita de a scapa de aceasta amenda?
Daca depun contestatie trebuie sa ma prezint personal la judecatoria din loc. Breaza?

Multumesc anticipat pentru solutii.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 09:44, 24 Noiembrie 2009
Localitatea pe care o mentionati se numeste Brezoi. Sa stiti ca acolo, in acea zona, este foarte probabil sa fie mai mereu vreun politist.
Puteti depune contestatie , in termen de 15 ziule de la comunicarea proicesului verbal.Daca nu doriti sa va prezentati, puteti cere judecarea in lipsa . Sansele contestatiei s-ar putea sa fie minime, devreme ce ati recunoscut faptele...
Slabe sanse sa castigati in instanta de vreme ce ati recunoscut fapta.
Vedeti insa daca nu sunt motive de nulitate a procesului verbal.....adica cititi cu atntie art 16 si 17 din OG 2/2001-actualizata.
Contestati in instanta procesul verbal de contraventie. Contestatia trebuie introdusa in termen de 15 zile-
Buna ziua,

Am citit articolele indicate de dvs, si in procesul verbal nu mi-a trecut ocupatia si locul de munca. as putea contesta?

Multumescc!
Din nefericire datele respective nu sunt relevante pentru situatia curenta. Daca nu completau corect numele ati fi scapat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat catalinsparhat catalinsparhat buna ziua.am o problema mare.am depasit un autovehicol pe linia continua.autovehicolul respectiv circula cu o viteza foarte mica si am fost nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Depasire pe linie continua caddy1222 caddy1222 Am fost surprins de radar ca am depasit pe linie continua si am oprit masina inainte sa ajung la ei si sa ma poata opri siam plecat cu alta masina . ce ar ... (vezi toată discuția)