avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand se termina perioada de suspendare a dreptului de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand se termina perioada de suspendare a dreptului de a conduce ?

Buna ziua.
Eu am urmatoarea problema :
Sunt cetatean roman rezident intr-o alta tara din Europa dar posesor de permis de conducere romanesc. Anul trecut in iulie am fost surprins de radar cu 104 km la ora in localitate si mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe teritoriul Romaniei timp de 90 de zile. Pentru cei curiosi, fapta s-a petrecut in localitatea Poiana Stampei, unde nu stiu cum, de la indicatorul de intrare in localitate si pana la primele case sunt nici mai mult nici mai putin de 6 km. Spun asta ca sa nu credeti ca faceam liniute in centrul vreunui oras sau zburam cu 100 la ora prin fata vreunei scoli.
Ideea e ca nu am predat permisul de conducere si am plecat inapoi in tara unde am resedinta, si unde lucrez ca sofer profesionist.
Intrebarea mea este daca dupa aproape un an mi-a expirat suspendarea sau nu ?
Ar trebui sa ma adresez unei instante cu documente care arata clar ca nu am fost prin Romania din iulie anul trecut si pana acum ?
Pot veni in tara cu masina personala la Paste, sau trebuie sa circul cu taxiul cand vin in Romania pana la sfarsitul vietii ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihnea Dorian , utilizator 11:34, 29 Martie 2019
Nu ați detaliat cum de nu vi s-a reținut pe loc și cum știți când v-a început perioada de suspendare.
Nu ai de unde sa stii, trebuie sa intrebi la politie. De ce nu ai predat permisul ? proces pierdut sa nu l-ai avut la tine ? daca nu l-ai avut la tine in mod normal a trecut suspendarea, dar ti-am zis intreaba la ei sa fii sigur

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal de contraventie - intampinarea ipj poate fi un avantaj? ContSters284833 ContSters284833 Buna ziua, In urma unei contestarii unui proces verbal de suspendre a permisului de conducere, deoarece am fost surprins cu aparatul radar cu viteza de 104 ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar ; problema cu data buletinului metrologic pt aparatul radar andreeamarinela andreeamarinela 1.pe scurt: am fost surprinsa in localitate cu 104 km/h, am facut contestatie, am primit intampinare de la ipj cu 4 fotografii. primele 2 fotografii sunt cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar marian24gam marian24gam Buna seara ! Apreciez foarte mult daca cineva m-ar putea ajuta cu un raspuns.La data de 03.08.2012 am fost surprins in localitate de catre aparatul radar ... (vezi toată discuția)