avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare in urma unui concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare in urma unui concurs

Buna seara,

In urma organizarii unui concurs, in cadrul institutiei in care lucrez de mai multi ani, cu CIM pe perioada nedeterminata, am castigat postul de director. Doamna director a Directiei Juridice sustine ca trebuie sa-mi dau demisia din cadrul intitutiei, printr-o cerere in baza Codului Muncii art. 55 lit. b, pentru ca a doua zi, deci o zi fiind practic somer, sa-mi inceapa noul CIM, De asemenea, considera ca nu poti ajunge in functia de director de pe o functie de executie! Daca voi fi incadrat pe noul post, desi am o vechime mare in institutie, practic voi fi privit ca un nou angajat, cu tot ceea ce implica acest aspect. De ex, o banca ma va privi ca fiind abia angajat, desi eu am intrerupere o zi, dupa 10 ani, pierd voucherele de vacanta etc, si asta pentru ca asa priveste acesta doamna situatia data. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns avizat. Trec cele 15 zile in care eu ar trebui sa ma prezint la "noul loc de munca"...Va rog sa ma ajutati si cu ceva legislatie.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
adrian_st, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian_st , utilizator 10:42, 30 Martie 2019
Daca functia de director este de personal contractual, atunci doamna director va induce in eroare ... In acest caz, opereaza modificarea functiei , care necesita incheierea unui act aditional la c.i.m. privind schimbarea functiei .

Daca functia de director este de functie publica atunci doamna director are dreptate ... va trebui incetat raportul de munca si apoi emis actul administrativ de numire in functie.
Cele doua operatiuni pot avea aceeasi data...
Raspunsul dvs. confirma opinia mea! Este personal contractual, deci se face in baza de act aditional.
Multumesc mult pentru ajutor! O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conform art65 si art66 din codul muncii dumi32 dumi32 Buna seara, va prezint următoare situatie si dac mă puteți ajuta cu un sfat il primesc cu mare drag un salariat primește notificare cum ca conform ... (vezi toată discuția)
Intocmire dispozitie mixer mixer se da urmatoarea situatie: un angajat cu cim nedeterminat pe o anumita functie de ex .contabil da concurs pe un post de director economic si este numit in ... (vezi toată discuția)
Codul muncii laura57 laura57 buna ziua! Va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatorului aspect legat de actul emis la incadrare in urmatoarea situatie: Un salariat al unitatii ... (vezi toată discuția)