avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Daca am mostenit 1/2 dintr.un teren trebuie sa fac deodata cu celalalt mostenitor masuratorile si actele la notar pt a fi propietara cu acte in regula ? Sau fiecare face demersurile cand doreste ?
Cel mai recent răspuns: simonna38 , utilizator 14:33, 2 Aprilie 2019
Impreuna pana la partaj.
Poate nu m-am exprimat corect.
Prima data a existat un certificat de mostenitor unde apare terenul impartit 1/2 intre soacra mea si sora ei.
Intre timp sora a trecut partea de ei fiicei . Iar soacra pe sotul meu , fiul ei.
Si acum e intrebrebarea : terenurile nu sunt intabulate pe sotul si verisoara lui. Ca sa le intabuleze fiecare pe numele lui , trebuie facuti pasii deodata ? Masuratori la fata locului ... etc.
Sau fiecare isi masoara cand doreste si nu trebuie sa fie de fata amandoi la masuratori ???
Multumesc.
Daca sora a "trecut" partea ei fiicei si soacra "a trecut" partea ei sotului, intabularea a fost facuta de notarul unde au incheiat actele.
Nu e necesara o intabulare in plus. Este deja intabulat dreptul de proprietate pe numele sotului si al verisoarei.
Eu cred ca trebuie mai intai facute masuratorile si apoi inregidtrate la cartea funciara. Acum de exemplu pt impozit apar amandoi la primarie. Nu primim doar chitanta pe numele sotului.
In primul rand, spuneti cum le-au "trecut pe numele".
Ca acest "trecut" înseamnă 100 de lucruri. Ce acte au făcut mai exact?
In al doilea rand, daca le-au făcut la notar, sigur au documentația cadastrala facuta si intabularea.
Altfel, nu se putea.
In al treilea rand, daca le-au făcut la notar, soțul și verișoara au dus la Primărie copii după acte, ca să îi ia la rol?

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate CRISTIMAR39 CRISTIMAR39 Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul ... (vezi toată discuția)
Acte teren myay_87 myay_87 Buna ziua, Care este procedura pentru a putea face acte, pe un teren, care in momentul de fata este detinut de bunica mea impreuna cu sora ei si ar vrea sa ... (vezi toată discuția)