avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Contestatie expertiza masuratori teren
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Contestatie expertiza masuratori teren

Buna ziua!
Cum se procedeaza cand expertul desemnat de tribunal nu a masurat cum trebuie parcelele de teren, fiind diferente foarte mari intre acte si masuratorile fizice. Exista un model de contestatie scrisa? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:24, 16 Octombrie 2022
Nu merge cu modele,se fac obiecțiuni în funcție de problemele sesizate în raportul de expertiza.Daca vreti sa veti ceva sanse ar trebui ca aceste obiecțiuni sa fie facute de alt expert ,în general fiind vorba de chestiuni tehnice.
Trebuia sa fiti de fata la masuratori... era mult mai bine.
Depuneti observatii scrise la dosarul cauzei insotite de documente care va sustin punctul de vedere. Daca instanta va aproba observatiile dvs., expertul va raspunde documentat al,observatiile formulate de dvs.
Cnad s-a incredintat expertiza, dvs. ca parte in proces puteati solicita instantei sa aprobe un expert parte (il nominalizati) pe care il platiti separat.
Expertul parte participa la expertiza impreuna cu expertul desemnat si partile in proces. Au acces la aceleasi documente aflate la dosarul cauzei.
Trebuie sa stiti ca expertul parte, chiar daca il platiti separat, nu apara interesele dvs. Acesta respecta aceeasi legislate ca si expertul desemnat.
Multumesc pentru raspuns! Nu ma asteptam ca un expert sa masoare din capul lui si nu ce gaseste fizic la fata locului!
Sigur ca era mult mai bine sa fiu de fata, insa nu am avut posibilitatea sa vin din alta tara si nu asteptam ca masuratorile sa fie facute anapoda. Cand tribunalul desemneaza un expert, nu te astepti ca acesta sa nu-si faca treaba.

Alte discuții în legătură

Cauza pe rol. cum pot obliga expertul să refacă expertiza tehnica ... Amalia dinu Amalia dinu Cauza pe rol. Cum pot obliga expertul să refacă expertiza tehnica judiciara? Precizez că am măsurat terenul cu ruleta și am făcut o schiță (depusă la ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu expertul (expert corupt?) nelyiuly nelyiuly Buna seara. Am un proces pe rol si am mari probleme cu expertul. In faza de fond cand s-a facut raportul de expertiza, desi am sesizat neregulile facute ( am ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara gaby83 gaby83 Buna ziua, intr-un proces de revendicare imobiliara, mi s-a admuis o expertiza topo. Am un plan vechi din 1990 vizat de OCOTA care a stat la baza intabularii ... (vezi toată discuția)