avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tabel asociatie fraudulos.. sau fruct al imaginatiei ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tabel asociatie fraudulos.. sau fruct al imaginatiei ?

Buna ziua,

nou sosit pe acest site si forum laolalta, voi expune o problema veche: trecerea cainilor pe tabloul de intretinere al asociatiei de proprietari/locatari. Sa-ncep cu inceputul asadar.
Parintii mei, proprietari ai unui apartament in Iasi, sunt in numar de doi. Poseda trei caini, care nu degradeaza nimic in afara de oasele ce le cad sub colti (alea din casa, nu ale altora, desi ar prinde bine). Pe langa asta, adaugati va rog doua pisici, care n-au nici cea mai mica treaba cu nimeni, pe ele preocupandu-le mai mult somnul. Partea confuza, este ca tabloul asociatiei indica la numele parintilor mei cifra 4 - adeca, 4 persoane locuiesc acolo. Ca e furt caracterizat, se vede din insasi aceasta cifra, zic eu (si poate voi fi singurul): nu scrie 2 oameni + 3 caini (nici inca + 2 pisici, desi acel 4 ar putea efectiv arata 2 oameni + 2 pisici), ceea ce bine stiut este ca ar rezulta intr-un 5. Nu m-a pasionat deloc matematica, dar totusi am ceva notiuni, cum insa par a si avea "sefii de scara"...

Altceva, "seful" nostru "de scara", altminteri foarte simpatic la vedere, invarte mai multe "afaceri" pe la alte scari, din diferite zone ale orasului. N-am auzit sa aiba cineva dreptul de-a indeplini aceasta sarcina in mai multe zone deodata. Unde dracu' suntem, in favelas ? Haiti ? Lamuriti-mi rogu-va si asta.

Revenind la caini, insa. Din tot ceea ce am citit aici, si aiurea, in subiectele forumurilor, reiese:

cainii nu sunt persoane, ca atare nu trebuie trecuti la intretinere: caci nu deschid gazul, nu aprind becul, nu dau drumul la robinete (insa pot bea de la ele). Daca e sa fie platita o taxa, asta numai cu hotararea majoritatii. Insa tabelul scarii sa indice strict numarul de persoane - fiind vorba, cel din scara parintilor, unul dintr-atatea, ar putea trimite pe cativa in puscarie, continand destul de multe fraude, incepand cu insusi tov. "sef de scara", ce NU FIGUREAZA ca locuind unde locuieste.

Ce ziceti de asta ? Nimic nou sub soare. Actualmente, locuiesc chiar la parintii mei, si suntem deci trei homo sapiens sapiens. Oare cat ar trebui sa scrie acum pe "lista" ? Nu mai bine fac o copie si ma duc la tribunal, care oricum e la doi pasi. Hai sa zicem ca intretinerea nu-i cine stie ce. Insa adaugand frauda la frauda, un respectabil "sef de scara" poate termina dupa gratii, sau cel putin cu buzunarele mai goale, firesc in aste vremuri "de criza".

Pentru un eventual raspuns, va multumesc din avans.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:43, 25 Noiembrie 2009
Considerarea cateilor ca persoane si punerea lor in lista cotelor de intretinere ca atare este clar un abuz grosolan si puteti deschide actiune in instanta ...linistit...mai cereti si despagubiri substantiale de la seful "grupului de interese din asociatie"...:))
E hazlie situatia in dramaticul ei. Multa lume necajita in tara asta!!!!!
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
elga50, moderator
In primul rand "Bun venit pe forum " !
In al doilea rand , povestea dumneavoastra este asemanatoare cu cea relatata la linkul de mai jos: www.avocatnet.ro/content/for... .
Citind discutia din acel topic veti fi elucidat cu privire la abuzul de care aveti parte, deoarece este clar un abuz, nu exista baza legala pentru ceea ce au facut.
Spor la citit!
Alin Eduard a scris:

Partea confuza, este ca tabloul asociatiei indica la numele parintilor mei cifra 4 - adeca, 4 persoane locuiesc acolo.

Am citit dar din ce explicati nu am vazut nici o legatura intre numarul de persoane trecut pe lista de plata si numarul cainilor si pisicilor din casa.
Poate ati dedus dv, sau ati intrebat administratorul dar noua nu ne-ati spus ce explicatie va dat cu privire la numarul de persoane trecut la plata. Apoi vedeti ca nu exista "sef de scara".
La asociatie trebuie sa aveti presedinte, comitet executiv pe care-i alegeti dv. Daca-i alegeti dintre "tovarasi", asa cum spuneti ca-i al dv , asa-i aveti.
Presedintele si comitetul angajeaza administrator, casier, femei de servici, etc.
Faceti o sesizare catre presedintele asociatiei in care explicati ca la dv in apartament locuiesc ( au locuit) doar 2 persoane. Aratati ca, in mod gresit au fost trecute in lista 4 persoane.
Dati-ne si noua raspunsul presedintelui asociatiei si ne mai lamurim impreuna cu dv. Raspunsul scris al presedintelui va poate folosi si intr-o actiune in recalcularea cotelor. Dar e posibil sa va aduca la cunostinta hotararea adunarii generale prin care s-a hotarat sa se trea ca si cainii la intretinere si hotararea poate fi legala daca nu a contestat-o nimeni in 45 de zile. In acest caz ramane sa cereti anularea aceste hotarari la urmatoarea adunare generala, la care sa participati si sa-i determinati pe participanti sa anuleze prin vot aceasta hotarare.
Va astepatm cu noutati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numarul de persoane la intretinere pandelache pandelache Buna ziua! Locuiesc singur intr-un apartament cu 3 camere, de 2 luni insa m-am trezit cu 2 pesoane la intretinere, in loc de una singura. Unde pot reclama ... (vezi toată discuția)
Ce autoritate are seful de scara? Elena Radut Elena Radut Buna ziua. Din august 2010 seful de scara a trecut o persoana in plus la intretinere pe motivul ca vin prieteni in vizita si ca facem galagie in apartament ... (vezi toată discuția)
Frauda sau nu? mihaelabr mihaelabr Buna ziua. Problema mea consta in faptul ca desi am facut cerere prin care am declarat ca in imobilul in care am domiciliul nu va mai locui nimeni pe o ... (vezi toată discuția)