avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare unilaterala a CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare unilaterala a CM

Sunt in litigiu cu unitatea pentru drepturi salariale, acțiunea fiind retrimisa spre judecare la instanța competentă pe baza apelului admis. Unitatea a modificat abuziv unilateral CIM. Se produce încă o ilegalitate? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: AdinaSimona , utilizator 22:30, 2 Aprilie 2019
In ce sens a modificat unilateral c.i.m. ?
Printr-o adresa in care mi se aducea la cunoștința faptul ca mi se schimba locul muncii, ocazie cu care nu mai beneficiez de același spor de condiții de munca. CM a fost modificat retroactiv unilateral fără acordul meu, dovada fiind noua planificare a zilelor de munca.

Cornel Vasile a scris:

In ce sens a modificat unilateral c.i.m. ?

Buna ziua,
cred ca trebuie sa clarificam ce anume se modifica in cazul dvs. Cand spuneti ca s-a modificat locul muncii, pentru juristi asta inseamna ca nu veti mai presta la aceeasi adresa. Spunand ca nu mai beneficiati de niste sporuri, inseamna ca se schimba felul muncii, functia pe care o aveti. Pentru a fi siguri ca primiti o recomandare corecta este mai bine sa spuneti in ce consta modificarea fara sa o califiacti juridic. Deci, ce este nou, modificat in contractul dvs?
Pana vineri, 29.03.2019 am lucrat cu dispoziție acceptata la farmacia punct de lucru Tbc. Printr-o alta adresa mi s-a adus la cunoștința ca voi lucra la farmacia centrală din alt sediu cu alta adresa și sporul Tbc dispare. Modificarea e retroactiva prin anexarea noului grafic de program la dispozitia primită, dar pe care am refuzat s-o semnez.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
verificati in contractul dvs de munca care este locul muncii. Daca este indicata adresa primei farmacii atunci, in opinia mea, angajatorul a procedat nelegal, intrucat fara acordul dvs expres el nu poate schimba locul muncii. Urmeaza sa comunicati in scris, prin registratura (veti retine o copie cu viza a notificarii) prin care aratati ca nu sunteti de acord cu modificarea uilaterala a locului muncii.

Alte discuții în legătură

Detasare divka divka buna ziua.sunt asistenta medicala intr-un dispensar ce apartine de un spital tbc,dar suntem platiti de la bugetul de stat,respectiv directia de sanatate ... (vezi toată discuția)
schimbarea locului de munca Adytzu72 Adytzu72 Refuzul de a semna o adresa primita in timpul serviciului prin care sunt instiintat ca mi se modifica locul de munca poate constitui o abatere disciplinara ? ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca de catre angajator luminar luminar M-ar interesa daca un angajator poate schimba locul de munca al unui angajat fara acordul acestuia si ce sanctiuni risca angajatul daca refuza.(sunt angajatul ... (vezi toată discuția)