avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Alcool la volan

Bună ziua tuturor.
Am făcut și eu greșala că am urcat la volan băut. Caz forță majoră. La prima proba mia ieșit 1,50 la a doua 1,30. Prima dată când am comis o infracțiune. În caz de forță majoră. Am primit 8 luni cu suspendare pentru o perioada de 2 ani. Am un minor în întreținere și soția Bolnavă de Cancer gradul 3 .Stau la 150 km de Cluj Napoca și destul de des trebuie să mergem la tratamente. Eu mai bine de 20 de ani sunt șofer profesionist. Incidentul s-a comis cu autoturismul.... Mai are rost să fac recurs? P. S. Am avocată....
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2019
Lucky Luke, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista solutii care sunt mai favorabile pentru dvs, respectiv, amenda penala sau amanarea aplicarii pedepsei.
Din acest considerent se poate aprecia ca are rost sa depuneti apel.
In ceea ce priveste sansele de a vi se admite apelul, pentru o evaluare corecta, este oportun sa consultati un avocat care sa studieze dosarul dvs.
Consultați-vă cu un avocat care să studieze dosarul dvoastră și împreună cu care să stabiliți o strategie eficientă în cazul în care vă decideți să atacați soluția cu apel.
În funcție de circumstanțele comiterii faptei, precum și altele, cum ar fi cele descrise de dvoastră, s-ar putea analiza chiar o soluție de amânare a aplicării pedepsei.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
Mulțumesc Dl. Avocat. Avocatul meu îmi spune că prea mare e alcoolemia. La un recurs se mută cazul la tribunal ? Cu alt Procuror și alt judecător? Poate am nevoie de un alt avocat???

Editat de moderator/motiv pct.2.10 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Mulțumesc pentru răspuns Dl. Avocat. Am deja o avocată. E susține că e prea mare nivelul de alcool. Dar iertați-mă, nu sunt un criminal să fiu direct condamnat. Am solicitat amanarea aplicarii, art 83 cpp. Dar am fost condamnat....

Editat de moderator/motiv pct.2.10.din Regulament
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajati-va un avocat specializat in astfel de cauze daca vreti sa aveti sanse, in jurisprudenta exista solutii de amanarea aplicarii pedepsei la valori ale alcoolemiei mult mai mari decat ale dvs.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan Cosmin29091987 Cosmin29091987 Buna ziua .in data de 12.03.2019 am fost oprit de catre un echipaj de la ordine publica si am suflat in fiola rezultand o alcoolemie de 0.78 in aerul expirat ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Kicsike26 Kicsike26 Buna ziua pe 26 aprilie am fost oprit de politisti la etilotest am avut 0.68 dupaia am fost la recoltare sange .rezultatul inca nu stiu .toata ziua nam mancat ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicării pedepsei... Lucky Luke Lucky Luke La o alcoollemie de 1.50 respectiv 1.30... Există amendă penală , și amânarea aplicării pedepsei ??? Va mulțumesc anticipat... (vezi toată discuția)