Bună ziua tuturor.
Am făcut și eu greșala că am urcat la volan băut. Caz forță majoră. La prima proba mia ieșit 1,50 la a doua 1,30. Prima dată când am comis o infracțiune. În caz de forță majoră. Am primit 8 luni cu suspendare pentru o perioada de 2 ani. Am un minor în întreținere și soția Bolnavă de Cancer gradul 3 .Stau la 150 km de Cluj Napoca și destul de des trebuie să mergem la tratamente. Eu mai bine de 20 de ani sunt șofer profesionist. Incidentul s-a comis cu autoturismul.... Mai are rost să fac recurs? P. S. Am avocată....
Apelul va fi soluționat de către Curtea de Apel. Deci vor fi alți judecători și alt procuror.
Contactați un avocat care este specializat în drept penal întrucât există șanse de obținere a unei soluții de amânare a aplicării pedepsei.
Puteti solicita amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din Codul penal, fiind operand suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice 3 luni, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
Amânarea aplicării pedepsei, este acea situaţie când instanţa stabileşte pedeapsa pentru o persoană fizică, dar amână aplicarea ei, sub rezerva dovezii de îndreptare pe care o va da inculpatul într-o anumită perioadă de timp. numită termen de supraveghere.
Este o măsură de personalizare judiciară a pedepsei, care poate fi eficientă în cazul infracţiunilor de o gravitate redusă.
Potrivit art. 83 C. pen., condiţiile care trebuie îndeplinite pentru ca instanţa să poată dispune amânarea aplicării pedepsei sunt:
a) pedeapsa stabilită, inclusiv în cazul concursului de infracţiuni, este amenda sau închisoarea de cel mult 2 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii, cu excepţia cazurilor în care este vorba despre fapte care nu mai sunt prevăzute de legea penală sau infracţiuni amnistiate ori pentru care a intervenit reabilitarea sau s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremuneratâ în folosul comunităţii;
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
Nu se poate dispune amânarea aplicării pedepsei dacă pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este de 7 ani sau mai mare sau dacă infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.
Alcoolemie
Kicsike26
Buna ziua pe 26 aprilie am fost oprit de politisti la etilotest am avut 0.68 dupaia am fost la recoltare sange .rezultatul inca nu stiu .toata ziua nam mancat ... (vezi toată discuția)