avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc pașii ce trebuie să-i fac!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc pașii ce trebuie să-i fac!

Bună ziua! Mă aflu într-un titlu de proprietate pamint, cu mătușa mea și încă alte 2 persoane din partea mătușei mele, în acel contract. Pământul fiind în arenda, suma este infima de la an la an.Arendasa mi-a oferit o suma de bani mie și mătușei mele doar dacă ne scoatem din acel titlu. Am încercat, sa iau legătura cu acele persoane din titlu, dar fiind foarte octogenare, nu au dorit sa se scoată de pe acest titlu, ptr. faptul ca nu au banii necesari și își așteaptă moartea, liniștite. Ptr. acest fapt, eu cum pot sa beneficiez de moștenirea mătușei mele de acel pamint care și ea este de acord sa mi-l ofere. Ce trebuie sa fac eu în acest caz, ca să-l iau, știind ca și mătușa mea este pe moarte într-un an de zile, și nu vreau să-l piardă și sa rămână la arenda cit ar fi contractul și apoi la stat,ci vrea sa mi-l ofere mie. Mulțumesc anticipat ptr. ințelegere. Angela
Primul pas ar fi sa mergeți la un avocat pentru a înțelege exact ce doriti pt a studia,ce acte aveti etc.In principiu puteti sa facetii un parțajl asupra terenului respectiv,probabil se poate împărți în natură. NU inteleg foarte clar exprimarile dvs în mod cert nu aveti noțiuni juridice (asta nu e o problema)dar felul în care va exprimati e putin ciudat ,bănuiesc a vreti sa spuneti ca arendasul vrea sa cumpere terenul dvs nu stiu cum sa traduc altfel,, scoaterea de pe titlu"".Mătușa va poate face testament,dona cota parte etc.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemptiune al arendasului se aplica si in cazul donatiei ? KaskooW KaskooW Tatal meu, foarte in varsta, doreste sa-mi doneze terenul agricol proprietatea sa si notarul imi cere un document cu refuzul arendasului de a-si exercita ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant in arenda claudiu_2014 claudiu_2014 buna seara, am mai pus citeva intrebari pe forum, fara raspuns....poate acum am mai mult noroc... am un pamint in arenda, l-am vindut catre arendas, am pus si ... (vezi toată discuția)
Teren badescucorina badescucorina matusa mamei mele are un teren,acest teren a fost muncit de niste oameni,matusa mamei mele a decedat in urma cu 4 ani nu are titlul de proprietate pe acel ... (vezi toată discuția)