avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament in baza unei donatii cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament in baza unei donatii cu uzufruct viager

Inchirierea apartamentului obținut prin donatie cu clauza de uzufruct viager se poate face doar pe baza acordului expres al uzufructuarului menționat în contractul de inchiriere sau trebuie procura speciala de la notar ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:02, 1 Aprilie 2019
Buna ziua,

Contractul de locatiune/inchiriere nu necesita forma autentica pentru validitate, insa, acordul uzufructuarului e necesar, ceea ce ma face sa cred ca va fi necesar ca acesta sa semneze contractul de inchiriere.
Bună ziua și mulțumesc pentru răspunsul dvs. Din ce înțeleg contractul de închiriere trebuie semnat și de proprietar și de uzufructuar? IN cazul de fata fiul proprietar cu nuda proprietate 100% iar mama doar cota 60 % uzufruct în urma donației cotei sale de 60 %fiului cu rezerva uzufructului viager.Se dorește ca fiul sa se ocupe de tot ce presupune aceăsta închiriere inclusiv culegerea roadelor evident cu acordul mamei.Ptr.acest lucru trebuie împuternicire notariala din partea mamei ?sau este suficient doar acordul scris și menționat în contract evident cu semnătura dânsei?
Mulțumesc
Sebastian Murariu a scris:

Buna ziua,

Contractul de locatiune/inchiriere nu necesita forma autentica pentru validitate, insa, acordul uzufructuarului e necesar, ceea ce ma face sa cred ca va fi necesar ca acesta sa semneze contractul de inchiriere.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe baza declarației de acord a uzufructuarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament donat cu scutire de raport si drept de uzufruct viager negrugri negrugri Buna ziua, Trebuie sa inchiriez un apartament, iar actul de proprietate al acestuia este contract de donatie cu scutire de raport si cu rezervarea dreptului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am și eu câteva nelămurire poate ma puteți ajuta. ... Vladuta82 Vladuta82 Bună ziua. Am și eu câteva nelămurire poate ma puteți ajuta. Eu și soțul meu avem un contract de donație cu uzufruct ( fără alte clauze) pe o casă ... (vezi toată discuția)
Contract comodat se semneaza de persoana cu uzufruct sau de cea cu nuda proprietate. buna ziua, vreau sa-mi mut sediul firmei de la cabinetul de avocatura ... VASSY VASSY Buna ziua, Vreau sa-mi mut sediul firmei de la cabinetul de avocatura la mine acasa si sa fac contract de comodat, insa problema este ca nu stiu cine trebuie ... (vezi toată discuția)