avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Actualizarea salariilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Actualizarea salariilor

„Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/polițist/funcționar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)-c), în care nu se includ:” (pct a-p)
Așa arată art. 28 din Legea 223/2015
Întrebarea este următoarea:
Dacă în ultima lună am primit, îndeplinind condițiile (3 ani), o gradație superioară, aceasta se actualizează pentru toate cele 6 luni, sau se înscriu veniturile realizate exact cum au fost puse în plată?
Cel mai recent răspuns: gheorghe3509 , utilizator 12:16, 3 Aprilie 2019
Se înscriu veniturile realizate exact cum au fost puse în plată ...
Și ce rost mai are cuvântul "actualizate" în propoziție? Am un coleg ieșit în martie 2019 și i s-au actualizat toate cele 6 luni cu creșterea din ianuarie... august 2018 februarie 2019. ???
Daca modificarea intra in vigoare la o anumita data , nu are cum sa se aplice retroactiv cand nu erau indeplinite conditiile.
Dacă alegeam 6 luni din urmă cu 5 ani, mi se calcula cu vechimea, gradul, funcția de atunci? :)) Întreb din nou, care este rolul cuvântului „actualizate” din propoziție?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legislatie pensii militare Romeof Romeof Cum se interpreteaza si se aplica juridic corect art. 28 din legea 223/2016 care prevede fără echivoc că ” baza de calcul pentru stabilirea pensiei ... (vezi toată discuția)
Actualizare salariu pentru pensie rollyalbano rollyalbano Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu o formula de actualizare a salariului , mai exact un salariu de 2 000 000 lei din anul 1999 , cat este actualizat in ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensii m.a.i. doru58 doru58 Nu mai inteleg nimic!!!...Daca am iesit la pensie din M.A.I., in luna iulie 2013, am dreptul la recalculare?...Precizez ca, am depus o cerere in acest sens. ... (vezi toată discuția)