In urma reorganizarii unitatilor scolare cf Ord.4815/2009,I.S.J Sibiu a emis o decizie de reorganizare a unei unitati in urma caruia am ramas fara loc de munca eu avand contract de munca pe perioada nedeterminata cu aceasta institutie.In urma acestei decizii unitatea si-a pierdut personalitatea juridica fiind catalogata acum filiala deci fara personalitate juridica!Am primit de la noua directoare preaviz si dupa aproximativ o luna jumate mi s-a emis si decizia de desfacere a CIM.Precizez ca eram 2 unitati in aceasta situatie dar numai mie mi-au desfacut contractul de munca dupa 20 de ani in aceeasi unitate desi eu eram singura care asigur familiei mele un venit lunar.......Am in intretinere copii minori si student iar legea 329/2009 prevede in mod clar protectoa famililor monoparentale!Ce as putea face asta in cazul in care mai am de acoperit si credite bancare ?????????
Incercati sa vorbiti la ISJ Sibiu si daca nu se rezolva aveti posibilitatea sa dati in judecata angajatorul (care a semnat decizia de concediere) si sa contestati decizia de concediere la Tribunalul din judetul unde domiciliati. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Am vorbit dar nu te baga nimeni in seama,pe mine ma deranjeaza abuzul care s-a facut cu desfacerea CIM pentru ca in situatia in care ma aflam eu la acel moment mai erau cateva persoane care nu au situatia mea familiala (nu sunt unici intretinatori) si totusi lor nu li s-a intrerupt CM,ba din contra........De asemenea in unitatea unde lucram eram singura angajata ca personal didactic auxiliar(fost tesa) unitatea neavand femeie de servici,neavand muncitori de intretinere decat postul ce-l detineam eu:administrator financiar......practic eu asiguram toata partea administrativa si bunul mers al institutiei.......Oricum am deschis deja actiunea in instanta si astept sa iasa adevarul daca mai exista......
Salarii compensatorii
pyrus
1. As vrea sa stiu daca in cazul functionarilor publici concediati in urma restructurarii, acestia pot beneficia de salarii compensatorii si in baza carei ... (vezi toată discuția)