Asa cum ați spus Martonze relația copilului cu tatăl cade în obligația mamei. Iar dacă ea asa o percepe atunci poate ar fi momentul ca acel copil sa stea la celalalt părinte.
Deturnaţi mesajul meu, ca de obicei.
Eu spuneam că instanţa stabileşte OBLIGAŢIA mamei de A SPRIJINI programul cu tata, nu că relaţia tatălui cu copilul e obligaţia mamei. Aşa vreţi să convingeţi şi instanţele şi de asta se folosesc profitorii, dacă dau de instanţe mai puţin judecătoare. Şi dacă copilul nu doreşte relaţia, adică să se folosească de dreptul său, dar este constrâns să o facă, înseamnă că e obligaţie, nu un drept.
Spuneţi că aveţi un copil.Oare nu vi s-a întâmplat să spună că nu vrea la film sau că nu vrea în drumeţie, ci că vrea să doarmă sau să deseneze? Ok, dacă se întâmplă în familie, vă adaptaţi.Dar dacă , separaţi fiind, copilul nu vrea la film cu nerezidentul ce se întâmplă? ALIENARE!!!
În postarea mea, am explicat că benefic pentru copil este să meargă când pofteşte , în concordanţă cu disponibilitatea părintelui, la activităţi cu acesta şi bucuria să fie reciprocă, asta e FIRESCUL, că asta vrem, nu? relaţie firească, de încredere şi ataşament. Este absurd să fie obligat să stea cu părintele miercuri de la ora...la ora.... când joi sau vineri este spectacol de circ unde copilul vrea să meargă sau sâmbătă între orele____când duminică este concert sau aniversarea bunicilor şi copilul vrea să se întâlnească cu verişorii săi.
Forţa nu poate crea ataşament şi nici dragoste.