avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire nepoti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire nepoti

Soția mea a murit acum 2 ani. Nu am avut copii împreuna. Ea a avut o fata din prima căsătorie care a avut 2 copii.Fiica ei a decedat înaintea soției mele. Au rămas cei 2 nepoți.
Aveam un apartament împreuna. Ne-am făcut un testament unul in favoarea celuilalt.
Deci eu la moartea soției mele am moștenit partea ei conform testamentului.
Întrebarea mea este : cei doi nepoți vin si ei la moștenire si care este partea lor legală?
Pot eu vinde apartamentul sau îl lasă moștenire nepoatei mele de sora?
Mulțumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:31, 3 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati mostenit conform testamentului, pentru că acesta nu e act de proprietate. Astfel încât, trebuie să dezbateti succesiunea după soție.
La dezbaterea succesiunii este obligatorie prezenta tuturor moștenitorilor. Adică și a nepoților.
Aceștia sunt moștenitori rezervatari, calitate în care pot solicita reductiunea testamentului pana la intregirea rezervei lor succesorale de 3/8. Deci nu mosteniti dvs tot.
Buna seara,
La decesul sotiei fiica predecedata, prin nepotii care vin prin reprezentarea mamei lor, mostenesc 3/5 din bun.
Este atat legal cat si MORAL!
Dupa dezbaterea succesiunii veti putea face ce vreti cu partea dumneavoastra dar ganditi-va cum este si MORAL!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept succesoral sarm07opr sarm07opr Strabunica a lasat prin testament intreaga ei avere la doua nepoate(una de fiica si una de fiu). In acelasi testament sunt inregistrati ca mostenitori ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)