avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dupa divort sotul are vreun drept asupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dupa divort sotul are vreun drept asupra apartamentului părinților mei?

Buna ziua..am si eu o intrebare...daca divortez de sotul meu..el are vrun drept asupra apartamentului parintilor mei..dupa decesul lor..?apart este pe numele parintilor..iar eu.sunt singurul copil...daca divortez trebuie sa impart si apart parintesc cu el?sau el nu are treaba cu acel apart?
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:52, 4 Aprilie 2019
Buna ziua. Nu. Nici dupa ce dezbateti succesiunea ca sa il treceti pe numele dvs, tot nu are.
Daca apartamentul este pe numele parintilor..nici dvs. nu aveti vreun drept legal asupra lui.
Dupa divort, chiar si in timpul casatoriei, apartamenul va fi bun propriu al dvs., obtinut prin mostenire la decesul parintilor dvs. Dau pot sa vi-l doneze cat sunt in viata...
Buna ziua
NU, cat timp traiti ca sunteti sau nu divortata, daca ati intrat in proprietatea acelui apartament prin mostenire, NIMENI nu are drepturi asupra lui.
La decesul dumneavoastra, daca sunteti casatorita, sotul supravietuitor va mosteni 1/4 din el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa divort xjxf xjxf Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)
Apartament de la parinti camelian camelian Buna ziua, Sunt singura la parinti, necasatorita. Ai mei au un apartament. Cum e cel mai bine sa procedeze? Sa mi-l doneze, sa faca act de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract trebuie sa-mi faca parintii pt apartamentul in care locuiesc bernilory bernilory locuiesc de multi ani intr-un apartament,impreuna cu copii si sotul[parintii locuiesc la tara]insa ei vor sa-mi faca act pe apartament ,dar nu doresc ca sotul ... (vezi toată discuția)