Eu și partenerul meu avem doi copii. De la o vreme suntem numai în certuri și îmi spune să plec cu fetița. Mă poate obliga să fac asta, îmi poate lua băiatul?
Bună ziua. Scriu ca să vă cer un sfat într-o problemă familială. Eu și partenerul meu avem împreună doi copii, un băiat de aproape 3 ani și o fetiță de 4 ani jumătate. De la o vreme însă suntem numai în certuri și mă amenință ca să plec cu fata și că băiatul va rămâne la el. Menționez că deși nu suntem căsătoriți am buletinul făcut pe adresa lui.
Ce vreau să întreb și ce mă îngrijorează cel mai mult este dacă el mă poate obliga întradevăr să plec de aici doar cu fata.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Plecati cu copiii si adresati-va judecatoriei cu cerere pt a stabili niste lucruri, locunta copiilor, felul in care veti exercita autoritatea parinteasca, pensia.
Plecați cu amândoi, insă încercați să păstrați, de dragul minorilor, o relație cordială cu partenerul de vreme ce pt copii ambii părinți sunt mentori, îndrumători spirituali, fiind imperios necesară prezenta amândurora pentru a se dezvolta armonios.
Solicitați exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței minorilor la dvs, pensie de întreținere și un anumit program de vizită!
Ceea ce mă îngrijorează este că soacra mea insistă că atunci când s-a despărțit ea acum 35 de ani s-au despărțit copiii unul la ea și unul la soțul dânsei. Și tot așa vrea și ea să-mi facă mie acum. Să se despartă copiii mei și să rămână la ea băiatul.
Mă enervează la culme că de cele mai multe ori vorbește ea în locul fiului ei ( tatăl copiilor).
Soacra vorbește prostii,daca vreti sa aveti răspunsuri la problemele dvs va adresați unui avocat ,ce va spune soacra si familia acesteia nu are relevanță pt dvs.