Salutare! Momentan am primit o aprobare pe o limita de buget ptr achizitionarea unui imobil in cadrul programului "Prima casa 2019". De asemenea eram in discutii si am primit o oferta destul de tentanta in cadrul unei companii multinationale destul de ok. As dori sa stiu daca, in momentul in care mi-as da demisia se notifica anaf-ul automat, sau abia dupa cele 20 de zile lucratoare de preaviz se va anunta intreruperea contractului meu de munca catre anaf, etc. Ce sa fac? Cariera sau casa? Mentionez ca platesc de 10 ani chirie, am 25 ani, necasatorit. Sa mai astept 1 an si sa mai lucrez la mine si evoluez ca si cariera, sa refuz oferta si sa ma axez pe imobil ptr a nu mai plati chirie?!
Multumesc anticipat!
Depinde ce va doriti. In general, in baza de date ANAF se vede schimbarea job-ului in momentul in care celalalt angajator inregsitreaza contractul. In concluzie, dupa cele 20 de zile de preaviz.
Legat de decizia de a achizitiona o casa, nimeni nu va poate spune cum sa procedati. Propria locuinta are avantaje si dezavantaje. La fel si locuitul in chirie. ...
Curios pentru mine este faptul ca eu am dat drumul la dosar mi s-a facut interogarea anaf, voi primi o suma clara de incadrare, urmeaza gasirea imobilului....doar ca intre timp am primit o oferta de angajare si sunt curios daca o sa o accept acum, dupa interogarea anaf, si fac intreruperea de job ( intrerupere adica demisie cu preaviz 20 zile lucratoare, si nicio zi pauza intre perioade, ultima zi de preaviz-urmatoarea->prima zi la noul job, tot pe perioada nedeterminata, salariu mai mare), o sa mi se anuleze dosarul?!...E un risc pe care mi-l asum..Dar as vrea sa stiu daca, din experiente sau cunostinte, au mai fost cazuri, si ce s-a intamplat?!
Multumesc mult!
Din ce stiu eu (puteti intreba la banca), atunci cand banca emite adresa de interogare ANAF si se elaboreaza dosarul de creditare, acesta este valabil o perioade de timp (la ipotecar 3 luni). Daca e la fel ar trebui sa fiti acoperit. Derulatorul de contract de la Banca ar trebui sa va ajute cu toate aceste informatii. Problema la Prima casa este ca dureaza mai mult. Mai ales ca nu v-ati gasit inca imobilul. Interesati-va exact cat e valabil raspunsul ANAF. Oricum daca schimbati job-ul si treceti si de perioada de proba nu ar trebui sa existe probleme (mai ales ca aveti salariu mai mare).
Preaviz demisie
Pytonu
Buna ziua,
astazi mi am dat demisia de la munca si sunt in preaviz de 20 de zile lucratoare, dupa acest preaviz o sa fiu angajat de alta firma. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)