avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pt blocare garaj
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pt blocare garaj

Bună ziua,
Am primit amenda de la politia locala la sesizarea unui vecin ca am blocat garajul. Menționez ca persoana respectiva nu era proprietarul garajului, acesta fiind plecat din tara și garajul nefolosit, motiv pt care am și parcat. Întrebarea mea este dacă pot primi amenda la sesizarea altei persoane decât cea a proprietarului?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:06, 6 Aprilie 2019
Nu exista in OG2/2001, ce reglementeaza regimul juridic al contraventiilor, un text care sa se refere la cine, cind si cum poate sesiza organelor in drept savirsirea unei contraventii. Prin urmare oricine poate sesiza acest lucru. Aveti multi "prieteni".

Daca dvs. considerati ca PV de contraventie ce v-a fost intocmit nu reflecta realitatea, puteti depune plingere contraventionala impotriva sa, in termen de 15 zile de la data comunicarii PV. In principiu persoana care este mentionata ca a sesizat fapta ar trebui sa fie chemata ca martor in instanta, daca agentul constatator nu mentioneaza ca s-a deplasat la locul faptei si nu exista alte probe. Cititi OG2/2001 pentru informatii suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie parcari RoraM RoraM buna ziua, am parcat masina pe un loc nemarcat ca fiind parcare, langa o parcare cu abanonament. Proprietarul parcarii a chemat politia locala si am primit ... (vezi toată discuția)
2 amenzi pentru parcare interzisa in acelasi loc la interval de 54 minute CloudSquire CloudSquire Buna ziua! In data de 17.08.2021 am fost la mare si am parcat pe un loc cu \"spatiu verde\", in cele din urma la ora 16:40 mi-a fost lasata in parbriz o ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare babala babala Buna seara! Ma numesc S.N. si va rog sa-mi raspundeti la o intrebare: Are dreptul Politia Locala sa trimita prin posta amenda de parcare a unui autovehicul ... (vezi toată discuția)