avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto

Autoturism predat la fiare vechi in 2009. Din cauza unor probleme nelegate de impozite nu s-a depus adeverinta de casare la DITL S5 . Intre timp proprietarul s-a mutat din sectorul 5 in alta localitate. In aprilie 2019 i se instituie poprire pe cont pentru impozit auto datorat.
Se merge la DITL dar i se spune ca datoreaza impozit pana la radierea masinii.
Am inteles ca din 2016 s-a schimbat legea si ca sa poti scoate de la impozit un auto trebuie sa o si radiezi de la politie.
In cazul de mai sus este aplicabila legislatia in vigoare la data casarii , adica 2009 avand in vedere ca fizic acea masina nu mai exista de 10 ani?
La DITL uitandu-se in calculator au vazut acum ca adresa proprietarului este alta din 2006 , ca nu mai exista ITP, asigurare dinainte de 2009 si ca masina este suspendata.
Nu exista obligatia anuntarii la noua adresa, daca ea exista in baza lor de date , in toata aceasta perioada?
Ce solutie legala exista ? Cu rugamintea indicarii textului de lege.
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
gabimc, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabimc , utilizator 13:20, 6 Mai 2019
Autoritatea fiscala opereaza dupa dispozitiile codului fiscal care prevad fara exceptie ca se radiaza vehicul din evidenta de la momentul depunerii documentelor justificative

[b]ynocentta a scris:

Autoritatea fiscala opereaza dupa dispozitiile codului fiscal care prevad fara exceptie ca se radiaza vehicul din evidenta de la momentul depunerii documentelor justificative

Pe ce va bazati afirmatia?
Pentru nedepunere sau depunerea cu intarziere a declaratiei de scoatere de la impozit se plateste amenda respectiva, Bunul nu mai exista fizic din anul 2009, aceeasta dovedindu-se cu adeverinta de predare la fier vechi din 2009, iar legea aplicabila la acel moment nu prevedea obligativitatea radierii la politie (aceasta este valabila din 2016). Legea nu opereaza retroactiv, pentru o fapta din 2009 nu se aplica legea de acum.
Revin cu rugamintea unor solutii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal auto ContSters274839 ContSters274839 Rugaminte de a ma ajuta in urmatoarea problema: Am fost azi sa scot certificatul fiscal auto( mentionez ca masina este pe numele meu) si spre surprinderea ... (vezi toată discuția)
Impozit masina radiata Alina121 Alina121 Am o masina care a fost radiata si care ar fi trebuit sa fie scoasa din calcularea impozitului. Dar organul fiscaldin orasul meu nu aproba aceasta scoatere din ... (vezi toată discuția)
Radiere mijloc transport de la fisc zumzarel zumzarel Buna ziua! Am o dilema privind radierea fiscala a unui mijloc de transport. Am facut o declaratie notariala pe propria raspundere care cuprinde datele de ... (vezi toată discuția)