avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Sunt in CIC. In data de 9.11.2009 mi-am depus cererea pentru a reveni la serviciu, mentionand data de 11.11.2009. Angajatorul nu mi-a dat acordul pe motivul acordarii unui preaviz persoanei care se afla pe postul meu. Mentionez ca aceasta persoana este pensionara si are astfel cumul pensie+salar. Cum pot actiona in temeiul legii?
Cel mai recent răspuns: H.R. SUPORT , Consultant resurse umane 20:56, 22 Noiembrie 2009
Cererea inca nu a fost aprobata si persoana angajata cu contract pe perioada determinata este inca la serviciu, iar eu... nu
stau si ma gandesc daca nu e mai bine sa refaceti cererea sau sa va asigurati ca scrie clar pe ea ca nu se aproba .
exista si posibilitatea ca in aceasta perioada sa fi cumulat un numar de absente nemotivate , ceea cea ar indreptati unitatea sa desfaca disciplinar raporturile de munca . :">
Pe baza cererii trebuie sa mi se emita o decizie. Verbal mi s-a spus ca nu mi se inmaneaza aceasta decizie decat dupa cele 15 zile, preaviz acordate celeilalte persoane. Am insistat sa primesc un raspuns, fie el si negativ , dar mi s-a refuzat. Daca am insistat am fost amenintata. Ce sa mai fac?
pneagu a scris:

@HRS are dreptate. Salariatul-pensionar a fost angajat cu CIM pe durata determinata, respectiv pana la reluarea activitatii de catre titularul postului. In acest caz nu are nevoie de preaviz, CIM-ulo acestuia incetand de drept. Va puteti adresa cu o sesizare la ITM dar sper ca nu va fi cazul deoarece angajatorul se va edifica in acest sens si va va permite (nu cred ca "aproba" este cuvantul corect) sa reluati activitatea.


Nu vreau sa contrazic pe nimeni, dar daca angajez pe cineva pe durata det. de 2 ani, pe locul de munca al persoanei care pleaca in CCC si se intoarce mai devreme, sa zicem cu un an, persoanei cu cim determinat ii inceteaza de drept cim cu un an inainte de termenul pentru care a fost incheiat initial??
Da, cred ca aveti dreptate, ii expira cim la dat reluarii activitati titularei!
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
1. Daca pe CIM al salariatei inlocuitoare este scris ca durata este determinata si data limita este data implinirii varstei de 2 ani a copilului titularei postului, este normal ca angajatorul sa-i acorde un preaviz deoarece CIM inceteaza inainte de data pana la care a fost incheiat.
2. Deoarece titulara vine inainte de terminarea CCC este normal sa-l anunte pe angajator in scris si sa convina cu el data reinceperii activitatii. Nu cred ca doua saptamani sau o luna in plus de CCC este asa de insupotabil pentru titulara postului. Mai ales ca ea are nevoie si de o perioada de readaptare si s-ar putea ca angajatorul sa nu agreeze aceasta insistenta a ei si sa-i pregateasca concedierea (in mod lega).

Alte discuții în legătură

Incetare cim la revenirea titularului de post Lavinia07 Lavinia07 Buna, sunt angajata pe perioada determinata de 24luni pe perioada suspendarii titularei de post, care este in CCC aceasta doreste sa revina la serviciu ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu pentru creºtere copilului în vârstã de pânã la 2 ani. chrisbia30 chrisbia30 Bună ziua, Am tot căutat pe internet despre problema care o voi expune mai jos dar am găsit ceva vag sau păreri contradictorii. Un salariat a intrat în ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala otiliapaula otiliapaula Buna ziua Sunt angajata la o institutie de cultura din decembrie 2011, pe perioada determinata pana in iulie 2013, pe perioada suspendarii cim a titularei ... (vezi toată discuția)