avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Sunt in CIC. In data de 9.11.2009 mi-am depus cererea pentru a reveni la serviciu, mentionand data de 11.11.2009. Angajatorul nu mi-a dat acordul pe motivul acordarii unui preaviz persoanei care se afla pe postul meu. Mentionez ca aceasta persoana este pensionara si are astfel cumul pensie+salar. Cum pot actiona in temeiul legii?
Cel mai recent răspuns: H.R. SUPORT , Consultant resurse umane 20:56, 22 Noiembrie 2009
daca analizam bine 80 si 81 CM eu spun ca da; daca specific in incheierea cim si situatia legala ce ocazioneaza determinata nu vad care ar fi problema .
e clar ca daca angajez in locul unei persoane ce are cim suspendat , odata cu incetarea acestei situatii legale " inlocuitorul " isi va inceta raporturile de munca chiar inainte de implinirea termenului pentru care a fost incheiat cim . Practic intrebarea ta are raspuns in 82 CM
".........

(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Opinie:
Avand in vedere ca salariata aflata in CCC are dreptul legal sa-l intrerupa inainte de implinirea verstei de doi ani de catre copil, in asemenea cazuri trebuie specificat in CIM si o asemenea situatie, "respectiv pana la incetarea cauzei pentru care a fost suspendat CIM-ul titularei". Sau punctata o clauza prin care CIM incheiat pe durata determinata poate inceta inaintea termenului pentru care a fost incheiat in conditiile reluarii activitatii de catre salariatul titular.
1. Cand incheiam un astfel de CIM pe perioada determinata, la perioada pentru care se incheie, eu scriam "pana la revenirea din CCC a titularei postului".
2. Dar unele ITM nu inregistreaza astfel de CIM cu asemenea precizari.
Exact asa este specificat pe decizia celei care este pe postul meu: pana la revenirea titularei pe post
eu in general trec una din situatiile prevazute de 81 . la cic -uri merg pe 81 ( a) ..
si atunci nu au ce comenta .
restul le incadram pe 81 b

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim la revenirea titularului de post Lavinia07 Lavinia07 Buna, sunt angajata pe perioada determinata de 24luni pe perioada suspendarii titularei de post, care este in CCC aceasta doreste sa revina la serviciu ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu pentru creºtere copilului în vârstã de pânã la 2 ani. chrisbia30 chrisbia30 Bună ziua, Am tot căutat pe internet despre problema care o voi expune mai jos dar am găsit ceva vag sau păreri contradictorii. Un salariat a intrat în ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala otiliapaula otiliapaula Buna ziua Sunt angajata la o institutie de cultura din decembrie 2011, pe perioada determinata pana in iulie 2013, pe perioada suspendarii cim a titularei ... (vezi toată discuția)