Buna ziua
Problema sta in felul urmator, parintii mei au cateva imprumuturi la banca , niciunul din imprumuturi nu este cu ipoteca ci sunt credite de nevoi personale.Acum e din ce in ce mai greu sa fie la zi cu ratele si au restante de 1 luna la fiecare.Fiecare din noi stim ca bancile au clauze ascunse in contract asa ca nu stim daca ar putea sa vina sa le ia casa sau nu.Ca urmare, am dori sa trecem casa pe numele fiicelor (suntem 3) dar pt un act de vanzare cumparare onorariul cerut de notari este f mare si ne intrebam actul de donatie (nu prea stim daca se poate face ) ar putea fi spart de cineva in afara de noi 3, fiind singurele fiice si parintii mei neavand frati?ar fi o solutie la problema noastra.
va multumesc mult
Rvocarea donatiei se poate face pentru:
1. Neexecutarea sarcinilor din contractul de donatie
2. Ingratitudine ( atentat la viata donatorului, injurii grave, delicte, cruzimi ori refuzul de alimente)
3. Nastere de copii (presupune ca donatarului sa i se nasca copii dupa data donatiei) .
in cazul contractului de vanzare-cumparare incheiat intre rude sau afini pana la gradul al III-lea inclusiv, impozitul se calculeaza la valoarea declarata de parti in actul prin care se transmite dreptul de proprietate.
impozit pe venit nu se datoreaza in cazul dobandirii dreptului de proprietate cu titlul de donatie intre rude si afini pana la gradul al III-lea inclusiv/soti.
prin urmare, in cazul dvs. este recomandat a se efectua un act de donatie /vanzare cumparare catre cele trei fiice .
insa, daca urmare a executarii silite creditorul considera ca acest act s-a incheiat in vederea prejudicierii lui, poate invoca instanta de judecata cu actiunea pauliana, solicitand anularea acestui act. :sorry:
exista si aceasta posibilitate .
ideal ar fii fost sa se procedeze la autentificarea actului, anterior contractarii creditului .
Act donatie
maya28
buna ziua.
parinti mei mi-au donat un teren, printr-un act de donatie la notar, unde s-a specificat ca imi doneaza definitiv si irevocabil bunul ... (vezi toată discuția)