avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea moștenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea moștenirii

Bună ziua, sunt fiu unic iar tatăl meu a decedat în urmă cu mai mulți ani. Aș dori să știu dacă este necesară dezbaterea moștenirii înainte de decesul mamei sau nu prezintă nici un avantaj.
Fiind fiu unic este necesară această dezbatere a moștenirii (înainte sau după decesul mamei)???
Vă mulțumesc anticipat pt răspuns.
Cu stimă,
Ciprian Butnaru
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:26, 7 Aprilie 2019
Buna ziua,
Inainte sau dupa tot aia este.
Daca era in timpul primului an era avantajul ca nu mai plateati niste taxe, in rest niciun avantaj.
Avantajul dezbaterii succesiunii după tata era ca daca o făceați in termen de 2 ani de la deces, nu achitați impozitul de 1% din valoarea masei succesorale. Adică costa mai putin.
Faptul că sunteți unic copil nu are nicio relevanță.
Ca dezbateti acum după tata, apoi mai dezbateti o data după mama sau dezbateti după amândoi....In situatia dvs e acelasi lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea flobos656 flobos656 cine imi spune va rog, cit ma costa si ce acte imi trebuiesc pentru a face succesiunea dupa moartea tatalui meu. sunt fiu unic si mama este inca in viata. cum ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)
Plata impozit in cazul partajului succesoral oana ristea oana ristea Daca se dezbate succesiunea dupa 2 ani de la decesul unei persoane, dar se face prin Partaj succesoral, se mai percepe impozitul de 1 % din valoarea masei ... (vezi toată discuția)