Dupa cativa ani buni lucrati intr-o firma internationala, am avut o mare surpriza...
Luna trecuta am avut concediu de 3 sapt. aprobat cu 2 luni inainte(10 zile din CO + cele 5 zile de la stat pt casatorie) la intoarcere, a inceput sa mi se caute nod in papura, si am avut zile foarte grele la locul de munca, de-a dreptul istovitoare.Pana intr-o zi cand m-au anuntat ca doresc sa imi mute biroul, sa imi schimbe incadrarea(sa ma retrogradeze) si sa imi ia si aprox 45% din salariu. Motivul....?eficientizarea fortei de munca....
Ca sa nu mai zic ca in timp ce mi se popuneau toate acestea intr-o sala de meeting, biroul meu a fost mutat..:(
Au urmat cateva zile pline de incercarile angajatorului sa ma injoseasca si sa ma determine sa plec...dar mie mi sa cam facut rau de cat m-am consumat si momentan sunt in CM
Nu este DISCRIMINARE faptul ca ma da afara tocmai in momentul in care am format o familie???Pt ca eu sunt o pers. responabila si corecta; nu am avut niciodata nici macar un avertisment verbal din partea angajatorului.
Mi-au fost incalcate drepturile, si ceea ce fac ei este de-a dreptul lipsit de orice demnitate!
Rog sa imi spuneti ce as putea face in situatia mai sus mentionata.
puteti contesta decizia prin care va micsoreaza salariul si faptul ca v-au mutat la Tribunalul de care apartineti.In rest, scrieti-le si lor, si la ITM, numai nu va dati demisia si nu incetati cu acordul partilor ca nu mai aveti nici un drept.
In ordine daca e sa imi exprim parerea ar trebui sa intreb daca ce vi s-a comunicat a fost o discutie privata ( chiar daca a fost cu tenta de intimidare ) sau au participat si alte persoane .
Doi cat timp nu vi s-a comunicat nimic in scris, ceea ce vi sa-a spus este egal cu 0 din punct de vedere juridic, intrucit orice modificare a lementelor de baza a CIM nu se poate face decat printr-o decizie motivata si printr-un act aditional la CIM pe care trebuie sa-l insusiti prin semnatura, in caz ca nu il semnati nu produce efecte .
Atentie vi se poate prezenta actul aditiional de fata cu martori si sa se ia act de refuzul dumneavoastra, abordati diplomatia, luati actul pentru al citi si mai vedem atunci .
In ce sens vi s-a mutat biroul, de unde ? unde ? intrucat acesta schimbare va poate afecta capacitatea de munca sau nu ori sanatatea, iar daca sunteti in CM vedeti de ce afectiune suferiti sa nu cadeti in plasa angajatorului .
In orice caz NU trebuie sa va dati demisia, si ne aveti si pe noi cei de pe forum avocatnet.ro care sa dam un sfat .
in primul rand doresc sa va multumesc pt raspunsuri.
Da discutia a fost doar cu Directorul de HR si a avut rol de intimidare.Actele erau pregatite dar nu mi le-a aratat, chiar le tot intorcea cu fata in jos dupa ce se mai uita pe ele...
Sunt experti in a modifica salariile celor care raman in companie(am colegi care au semnat si nu au nici acuma actul aditional acasa)si am colegi in situatia mea care au plecat demult...pt ca te injoseste pana pleci singur.
dintr-un birou in care lucram singur, m-au mutat intr-un front-office care este conceput pt 1 pers. si m-au inghesuit acolo langa un alt angajat!Astfel toata lumea care intra sau iesea din companie vedea ce s-a intamplat....si se uitau la mine cu parere de rau....
De aceea va zic ca nu m-as mai intoarce la lucru....nu as putea eventual sa le cer in scris motivele pt care se doresc aceste modificari?
in CM sunt cu o simpla viroza...
si ce raspuns credeti ca va vor da ?
eu una nu le-as oferi satisfactia asta , nu le-as arata ca ma deranjeaza locul din care lucrez ; exista si posibilitatea ca aceasta stare de spirit sa dispara , gradat .
e un job la care doriti sa renuntati asa usor ? aveti alte perspective de angajare in acest moment ?
faceti un plan pe termen lung si actionati conform acestuia .
din punctul meu de vedere alte concedii sau zile libere nu vor face decat sa inrautateasca starea .
ps daca verbal v-au fost comunicate aceste modificari , tot verbal cereti si explicatiile , nu e mai bine ?
In plius fata de discutia verbala, avand in vedere ca aveti o viroza, ce ar fi sa descoperiti ca din cauza starii de sanatate aveti nevoie de un birou aerisit si luminos, presupun ca intelegeti, afectiunea o gasiti prin ajutorul cuiva din domeniu .
Imi mentin ideea de a nu renunta din prima, sa nu semnati nici un act, atat timp cat nu s-a insusit nici unact aditional din partea dumneavoastra, toate conditiile anterioare se mentin - salar etc.
Concediul medical
florenta_22
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate angajatorul refuza concediile medicale? Sunt insarcinata in 4 luni si am avut internare la spital apoi CM ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie
gay@
Buna ziua
As dori sa plec de la firma in care lucrez , prin depunerea demisiei. Si as vrea sa nu respect partea din contract care spune ca trebuie sa stau ... (vezi toată discuția)