avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

Doresc sa va cer parerea intr-o chestiune legata de incheierea unei tranzactii intr-un divort. Sotia mea doreste cu orice pret ca in tranzactia de divort sa scrie urmatorul paragraf: "Pensia de întretinere se va achita prin virament bancar până în data de 15 ale fiecărei luni, în contul RO............ deschis la ................... pe numele dnei.... ". Ma impacteaza acest paragraf daca vreau de exemplu sa imi achit obligatiile de tata in natura ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 20:09, 8 Aprilie 2019
Buna ziua,
DA!
Sa stiti insa ca in proprtie de 99% din cazuri pensia se achita in bani nu in natura.
Multumesc. Si poate sa obtina o sentinta care sa ma oblige pe mine sa platesc pensia alimentara doar prin virament bancar ?
Nu e adevărat, legea prevede ca prima varianta ca părintele sa achite pensia în natura și în caz de neînțelegere instanta poate stabili un procent în bani.
Mie ca părinte mi se pare cel mai bine și corect sa contribuiți cu o parte în bani pentru meditații, fondul clasei, întreținere, medicamente sau eventuale consultații și de restul sa va achitați în natura, stabilind împreună cu mama de ce anume are nevoie copilul.
Dacă semnați ce dorește mama veți fi obligat sa plătiți doar în cont pana la data de.... Probabil mama are un credit făcut pentru ca asa pare.
Lăsați ce a fost în trecut și cum era cu pensiile alimentare. Nerezidenți au acum acest drept de a se achita de pensie în natura și e bine sa îl ceara și sa se folosească de el.
Atenție însă că e important sa acționați spre binele copilului. Adică sa nu credeți ca dacă i-ați cumpărat un laptop 3-4 luni nu mai plătiți pensia și lăsați amarata sa se ocupe de tot ce înseamnă hrana și haine pentru copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comuna Sielena Sielena Imi raspunde cineva,custodia comuna cu domiciliul la mama, cine plateste pensia alimentara? (vezi toată discuția)
Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile ... 4drian 4drian Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile dintre soti de mai jos vi se pare ca ar fi mai rezonabila si ca ar avea sanse sa tina mai mult ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)