avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul poate desface contractul de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul poate desface contractul de munca?

Buna ziua,

Am si eu o mica intrebare, sotia mea a dat un email la dep de resurse umane la locul de munca cu faptul ca ar dori sa demisioneze conform art 55 lit b din codul muncii. Ideea e in felul urmator, ea a facut cerere de reincepere a activitatii inainte sa intrebe de demisie, fiind in concediu de ingrijire copil, acestia i-au dat automat concediu de odihna pe care trebuia sa il ia in anul in care a nascut. Acum intrebarea mea este daca exista posibilitatea sa fi ramas fara loc de munca daca nu a semnat absolut nimic, si doreste sa se intoarca la acelasi loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 9 Aprilie 2019
Cererea de reincepere activitate era ideal sa fie in scris pe hartie si nu prin e-mail. Dar daca s-a facut prin e-mail inseamna ca fost comunicata intentia doamnei de a reveni la munca. Angajatorul va face decizie de incetare suspendare contract de munca si daca spuneti ca i s-au acordat zilele de concediu inseamna ca doamna este inca in concediu. Conform legii doamna nu poate fi data afara in urmatoarele 6 luni deci cu siguranta ca nu a ramas fara loc de munca. Insa daca e asa atunci este o problema grava supra angajatorului si trebuie sa luati masuri
Cererea de reincepere a fost facuta la sediul angajatorului, nu prin email, prin email doar a intrebat daca poate sa demisioneze cu acordul partilor fara sa fie nevoie de preaviz, multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu exista demisie cu acordul partilor. Fie c.i.m. va inceta prin demisie, fie cu acordul partilor.

Numai daca a depus cerere de incetare , atunci este posibil sa-i fie incetat c.i.m.

Am si eu o mica intrebare, sotia mea a dat un email la dep de resurse umane la locul de munca cu faptul ca ar dori sa demisioneze conform art 55 lit b din codul muncii. Ideea e in felul urmator, ea a facut cerere de reincepere a activitatii inainte sa intrebe de demisie, ...

Pentru o simpla intrebare, nu se poate inceta c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere c.m.i zeichen zeichen Buna seara, sunt in urmatoarea situatie: Am transmis un mail cu demisia astfel: In atentia domnului director ....................... Solicit numar de ... (vezi toată discuția)
Lipsa cerere incetare suspendare cim la terminarea cic carmenbn carmenbn O salariata trebuie sa se prezinte la lucru a doua zi dupa terminarea CIC pana la 2 ani,cu o cerere de incetare a suspendarii CIM.I s-a cerut,totodata,si ... (vezi toată discuția)
Schimb loc de munca dupa terminarea ccc Blidariu Doina Blidariu Doina Buna seara,am si eu o intrebare,doua de fapt...momentan sunt in concediul de crestere al copilului...insa in septembrie as dori sa reincep activitatea la ... (vezi toată discuția)