Mama copilului meu a plecat anul trecut de acasă dar copilul a rămas la mine. Acum vrea să ne împăcăm, dar am refuzat-o iar ea a deschis proces ca să-mi ia copilul. Ce șanse am să rămână la mine?
Bună seara , vă rog să mă lămuriți dacă am vreo șansă de reușită în instanță . Am trăit în concubinaj aproximativ 5 ani de zile din care a rezultat un băiețel , anul trecut în iunie i s-a pus că pleacă , fără să o bat , doar că nu mai suportă , a ales să plece , să lase copilul , că pleacă în afară și să nu mă prindă cu copilul la ea , că nu are ce căuta acolo . Zis și făcut , a plecat în afară , s-a întors și a spus că a încercat câteva relații dar nu a mers , și vrea să ne împăcăm , eu am refuzat și refuz în continuare , nu e prima dată când a plecat , iar acum mă dă în judecată să îmi ia copilul , ce șanse am să rămână la mine în custodie , am înțeles că în general rămâne la mamă , a mai trecut cineva prin asta? Există vreun tătic care a reușit? Precizez că am lăsat să îl vadă când vrea , copilașul are 2 ani ,
Deși pe plan jurisprudențial predilecția este într-adevăr conturată de stabilirea domiciliului la mama, având în vedere particularitățile speței dvs (mama a plecat, v-ați descurcat cu minorul), existâ totuși șanse, contractați servicii avocațiale!
In mod normal , custodia"este coomuna iar domiciliul minorilor se stabileste la mama.In cazul dvs aveti ceva sanse tinand cont ca mama a plecat iar copilul a fost crescut de dvs.