avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama copilului meu a plecat anul trecut de acasă dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama copilului meu a plecat anul trecut de acasă dar copilul a rămas la mine. Acum vrea să ne împăcăm, dar am refuzat-o iar ea a deschis proces ca să-mi ia copilul. Ce șanse am să rămână la mine?

Bună seara , vă rog să mă lămuriți dacă am vreo șansă de reușită în instanță . Am trăit în concubinaj aproximativ 5 ani de zile din care a rezultat un băiețel , anul trecut în iunie i s-a pus că pleacă , fără să o bat , doar că nu mai suportă , a ales să plece , să lase copilul , că pleacă în afară și să nu mă prindă cu copilul la ea , că nu are ce căuta acolo . Zis și făcut , a plecat în afară , s-a întors și a spus că a încercat câteva relații dar nu a mers , și vrea să ne împăcăm , eu am refuzat și refuz în continuare , nu e prima dată când a plecat , iar acum mă dă în judecată să îmi ia copilul , ce șanse am să rămână la mine în custodie , am înțeles că în general rămâne la mamă , a mai trecut cineva prin asta? Există vreun tătic care a reușit? Precizez că am lăsat să îl vadă când vrea , copilașul are 2 ani ,
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat care sa va ajute.
Incercati. Sper sa reusiti fiind ceva sanse.
Deci șanse sunt? De ce nu se ia în calcul că practic a fost abandonat , iar când vrea ea trebuie să îl ia inapoi?Cam cât poate să dureze un proces?

Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
Sanse aveti mai ales ca ati dovedit ca v-ati descurcat cu el. Apoi mama inteleg ca nu are o situatie stabila, un job, o locuinta ..
Deși pe plan jurisprudențial predilecția este într-adevăr conturată de stabilirea domiciliului la mama, având în vedere particularitățile speței dvs (mama a plecat, v-ați descurcat cu minorul), existâ totuși șanse, contractați servicii avocațiale!
In mod normal , custodia"este coomuna iar domiciliul minorilor se stabileste la mama.In cazul dvs aveti ceva sanse tinand cont ca mama a plecat iar copilul a fost crescut de dvs.

Alte discuții în legătură

Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu stabilire domiciliu minor la tata. am divortat ... Alexandrumindroc Alexandrumindroc Divort la notar cu stabilire domiciliu minor la tata. Am divortat de curand la notar si s-a stabilit ca domiciliul minorului sa ramana la mine (tatal), ... (vezi toată discuția)
Copilul meu trebuie sa stie ca are tata! _adrian_ _adrian_ Buna ziua! Sunt un tatic lipsit de bucuria de a-si vedea copilul cum creste in armonie, intr-o familie normala. La inceput parea ca suntem si noi o familie ... (vezi toată discuția)