Mama copilului meu a plecat anul trecut de acasă dar copilul a rămas la mine. Acum vrea să ne împăcăm, dar am refuzat-o iar ea a deschis proces ca să-mi ia copilul. Ce șanse am să rămână la mine?
Bună seara , vă rog să mă lămuriți dacă am vreo șansă de reușită în instanță . Am trăit în concubinaj aproximativ 5 ani de zile din care a rezultat un băiețel , anul trecut în iunie i s-a pus că pleacă , fără să o bat , doar că nu mai suportă , a ales să plece , să lase copilul , că pleacă în afară și să nu mă prindă cu copilul la ea , că nu are ce căuta acolo . Zis și făcut , a plecat în afară , s-a întors și a spus că a încercat câteva relații dar nu a mers , și vrea să ne împăcăm , eu am refuzat și refuz în continuare , nu e prima dată când a plecat , iar acum mă dă în judecată să îmi ia copilul , ce șanse am să rămână la mine în custodie , am înțeles că în general rămâne la mamă , a mai trecut cineva prin asta? Există vreun tătic care a reușit? Precizez că am lăsat să îl vadă când vrea , copilașul are 2 ani ,
Mai sunt și alte aspecte... cât a stat plecată a contribuit cu sume de bani la creșterea copilului, are o casă în proprietate unde să îl crească, are un loc de muncă stabil, are vicii gen alcool, jocuri de noroc etc? Contactați un avocat și succes!
Snse sunt. Aveți nevoie de un avocat. Dacă aveți martori și puteți dovedi ca aveți posibilitatea de a-i oferi copilului condiții optime de creștere (afectiv, locativ, material), avocatul vă va îndruma pas cu pas. Aveți în vedere în primul rând interesul minorului.