avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Demersuri contestatie decizie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Demersuri contestatie decizie pensie

Buna ziua,
Am depus de curand (,acum o saptamana,) dosarul pentru pensionare anticipata partial, dosar in care am depus si o adeverinta cu sporuri si lucru in acord pentru perioada 1982-2003, Mi s-a spus ca nu se ia in calcul lucru in acord, pentru care, intentionez sa depun contestatie cand voi primi decizia de pensionare.
Va rog sa ma indrumati cum trebuie sa procedez la primirea deciziei (am citit pe un forum ca trebuie sa scriu la primirea deciziei ca sunt de acord partial cu decizia?) si care sunt pasii de urmat, ulterior deciziei, pentru contestatie de a mi se lua in calcul acordul? Demersul se poate face gratuit?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:55, 13 Aprilie 2019
Contributia suplimentara ar trebui sa se ia in calcul.
Pentru contributia la pensie suplimentara cu 2%, 3% sau 5% in perioada 1 ianuarie 1967 – 31 martie 2001 se acorda o majorare a punctajelor medii anuale cu procentele prevazute la art 165 alin (3) din legea 263/2010 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat in acord, având salariile brute,care nu erau trecute ... Sandor 57 Sandor 57 Am lucrat in acord, având salariile brute,care nu erau trecute în cartea de muncă. Am solicitat de la casa de pensii buletinul de calcul și văd că pensia ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie octav13 octav13 Buna ziua. Sunt pensionat pe caz de boala din anul 2014. La calcularea pensiei nu a fost luat in calcul acordul global pentru perioada 1980_1984 conform ... (vezi toată discuția)
Calcul sporuri Steladumitru Steladumitru Buna ziua! Am primit decizia de pensionare anticipata si nu mi s-au luat în calcul și adeverințele din care reiese că am avut sporuri,acord ... (vezi toată discuția)