avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate transfera dreptul de proprietate asupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate transfera dreptul de proprietate asupra unui imobil de la fosta prietenă la mine? L-am cumpărat pe numele ei obligat fiind pentru că, deși dețin și cetățenia română, nu am act de identitate românesc

Buna!
Am o problema mai delicata! Am cetatenie dubla (romana/germana si detineam doar buletin german in momentul intamplarii).
Acum doi ani am vrut sa cumpar un apartament si la notar (in momentul tranzactiei) mi s a spus ca nu se poate cu buletinul de germania ca nu am CNP primit de la Institutul de emigrari.
Eu detin si cetatenia romana dar nu avusem niciodata facut act de identitate romanesc si nevand nu se putea face tranzactia si asa ca a intervenit prietena mea (romanca) si am inscris locuinta pe numele ei.
Valoarea tranzactiei a fost de 50.000€ .

Timp de doi ani nu s a facut tranzactia din diferite motive personale si pentru faptul ca daca s ar face o donatie, o pot ataca mostenitorii ei candva.
Intre timp noi ne am despartit, dar ne am inteles ca ii dau suma de 25.000€, jumatate banii care am platit pe locuinta si ea sa imi transcrie locuinta pe numele meu.
Acum vrem sa facem tranzactia imobilului, sa o trecem pe numele meu dar suntem prinsi cu aceeasi problema, donatia se poate ataca candva si ar ramane doar varianta de vanzare cumparare care am vrea sa o facem pe 25.000€.
Problema este ca grila notariala ne face probleme cum s au schimbat legiile in 2016 ne obliga sa facem o tranzactie de 90.000 €. Ceea ce este imposibil ca trebuie virati in contul ei si 1. nu dispun de banii acestia momentan si 2. nu mai vreau surprize sa raman si fara banii aceia.
Ce posibilitate am ca sa trec locuinta pe numele meu?
Exista posibilitatea sa facem tranzactia la 25.000€ ?
Ce probleme mi ar putea face fiscul in cel mai rau caz ?

Mi ar conveni sa fac tranzactia la 25.000€ si sa platesc impozit pt suma de 90.000€ cat e trecuta in grila notariala. Nu mai exista varianta asta deloc de cand s au schimbat legiile in privinta asta?

Multumesc anticipat!





Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:45, 16 Aprilie 2019
Aveti cetatenia romana de ce nu ati cerut la evidenta populatiei C. I. provizoriu cu adresa de domiciliu la o ruda sau prieten.
sau cetatean stabilit in UE are dreptul de a cumpare imobil in Ro
Notarul la care s-a facut tranzactia trebuia sa va lamureasca,doar aveti cetatenie RO,
succes va doresc
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Nu conteaza ce a fost atunci, trebuie descurcat acum. Sper sa nu descurce incurcand itele mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate prin vanzare sau donatie MariusN1 MariusN1 Buna ziua. Impreuna cu viitoarea sotie, stam intr-un apartament cumparat de catre parintii ei. Dupa casatorie am dori sa devenim noi posesorii ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala. cafea1 cafea1 Buna ziua. Am mai postat o intrebare referitoare la modalitatea prin care pot sa transmit dreptul meu de proprietate nepoatei mele, insa treaba se ... (vezi toată discuția)
Valoare declarare imobil - act de vanzare cumparare rmorcoasa rmorcoasa Buna ziua! Tatal meu vrea sa treaca apartamentul sau pe numele meu printr-un contract de vanzare cumparare. Din cat am citit pe internet, am vazut ca: ... (vezi toată discuția)