avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bani pentru firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bani pentru firma

Bună ziua. Dacă o să-mi deschid o societate, deschizând un cont la banca pentru firma, cum pot capitaliza societatea din aporturi personale? In sensul la documentație. Ce o să am nevoie. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai GMV , utilizator 13:03, 13 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va veti infiinta un srl, separat de banii pe care trebuie sa-i depuneti in cont adica capitalul social minim, in primele saptamani de activitate, daca e nevoie de alti bani pentru acoperirea unor cheltuieli de amenajare spatiu, de achizitii utilaje, de plata unor autorizatii sau altele de acest fel, sau chiar si pe parcursul activitatii cand din diferite motive nu aveti lichiditate in firma pentru plata unor cheltuieli urgente, puteti sa imprumutati firma dumneavoastra ca asociat folosind un contract de imprumut si dispozitie de incasare pe care s-o inregistrati in registrul de casa. Ulterior, cand incepeti sa incasati bani ca venituri, veti retrage acesti bani cu dispozitie de plata inregistrata in registrul de casa.
La fel puteti proceda si daca doriti sa impumutati firma prin contul bancar al firmei, cu contract de imprumut si ordin de plata din contul personanal al dumneavoastra ca asociat in cel al firmei. Si la fel ii veti retrage.
Multumesc frumos de raspuns. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmează să îmi deschid un srl și aș dori să mă lămuresc în privința anumitor lucruri. vă rog să mă ajutați rrobert rrobert Urmeaza sa imi deschid un SRL si as dorii sa ma lamuresc cu anumite lucruri. Stiu ca trebuie sa colaborez cu un contabil, ceea ce voi face dupa ce ma voi ... (vezi toată discuția)
Cum pot aduce bani la inceput in firma pentru cheltuieli? Andyyy88 Andyyy88 Buna ziua! Sunt in proces de infiintare a unei firme, SRL si nu imi este clar cum pot aduce bani la inceput in ea ptr cheltuieli? Urmeaza sa se construisca ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac dupa infiintare srl comert online? ipop99 ipop99 Ce trebuie sa fac dupa infiintare SRL comert online? Astazi au iesit actele pentru SRL, firma nou infiintata sub CAEN 4791. Fiind la inceput de drum, am ... (vezi toată discuția)