avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare donatie

Un contract de donație întocmit în anul 1995 este considerat revocat pt. survenienta de copil (născut în 2005), chiar dacă pana la aceasta data donatorul și donatarul nu au știut acest lucru, iar donatarul nu dorește anularea donației?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:37, 10 Aprilie 2019
Contractul de donație este un act juridic care NU poate fi revocat, sau anulat.
Nici dacă ar dori anularea donației, acest lucru NU este posibil. Legea nu permite răzgândirea donatorului sau a donatarului.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
Dapix, utilizator
Depinde de data nasterii copilului raportat la intrarea in vigoare a noului Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocarea donatiei pentru survenienta de copil mihai09 mihai09 conform art.96 din codul civil Prevederile art. 829 din Codul civil din 1864 nu se aplică în cazul în care copilul s-a născut după intrarea în vigoare a ... (vezi toată discuția)
Donatie - riscuri survenienta copil lorena1604 lorena1604 Buna ziua, Am o intrebare cu privire la un contract de donatie, in cazul pluralitatii de donatori; astfel, donatorii sunt in numar de 4, iar 3 dintre ei au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În anul 2022 am achiziționat o locuință, prin ... Klaexx Klaexx Bună ziua. În anul 2022 am achiziționat o locuință, prin credit ipotecar. Vânzătorul avea contract de donație întocmit în anul 2008, între el și ... (vezi toată discuția)