avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urmează să achiziționez un apartament, dar soțul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urmează să achiziționez un apartament, dar soțul are o executare silită provenită dintr-un împrumut contractat în timpul căsătoriei anterioare. Pot încheia o convenție matrimonială prin care să nu aibă drept de proprietate?

Buna ziua , urmeaza sa achizitionez un apartament de la AFI , dar sotul are o executare silita provenita dintr-un imprumut contractat in timpul casatoriei anterioare. Doresc sa inchei o conventie matrimoniala prin care sotul sa nu aiba drept de proprietate, iar apartamentul sa nu poata fi executat . Exista posibilitatea de a incheia aceasta conventie ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Puteti divorta rapid la un notar. Apoi luati creditul doar pe numele dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va face pe dv. debitor, dar acel apartament mie imi pare de la distanta drept comun, achizitionat cu banii familiei, adica veniturile comune care intra in casa. Nu vad sa fie chiar bani proprii.
Mergeti la un avocat sa gasiti o solutie. Simularea divortului nu ajuta la nimic, va complica viata inutil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face contract matrimonial dupa casatorie? Marilena2019 Marilena2019 Buna ziua, se poate face o conventie-contract matrimonial dupa ce ne-am casatorit de 2 ani? In cazul unui divort sa am acest contract si sa mentionez in acel ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala-intrebare pclaudia13 pclaudia13 Mama mea a adunat niste bani pentru a-mi construi o locuinta. Detin un teren pe care il am tot de la mama, dar inca nu am reusit sa construiesc locuinta. ... (vezi toată discuția)
Adaugare proprietar apartament bdgabi bdgabi Buna ziua Am achizitionat un apartament prin prima casa. Intre timp, m-am casatorit si as vrea ca si sotul sa fie trecut ca si proprietar avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)