avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan 0.40g/l
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan 0.40g/l

Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact.
Am fost oprit la un control al BPR si in urma testari cu aparatul alcooltest am avut o alcoolemie de 0,40 g/l in aerul expirat. Agentul a aplicat masura retinerii permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile si amenda contraventionala. Mentionez ca NU mi-a solicitat sa merg la o unitate medicala in vederea recoltarii probelor biologice.
Din cate am citit la 0,40 g/l care este pragul dintre contraventie si infractiune pot sa merg sa sustin proba pentru redobandire si scurtarea termenului de la 90 la 30 de zile?
Doar ca nu inteleg notiunea de pana la si peste aceasta valoare si unde se incadreaza aceasta, pana la....inclusiv sau peste inclusiv ori in cel de-al 2-lea caz trebuia sa fiu dus obligatoriu la racoltarea de probe biologice.
Cel mai recent răspuns: Christian945 , utilizator 05:53, 21 Septembrie 2021
0.40 in aer si la sange iti iesea peste 0.80 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este refuz de prelevare a probelor biologice daca sufli in etilotest? cezarad cezarad Am o mare nelamurire. O persoana (sofer) a fost oprita in trafic si i s-a pus in vedere sa sufle in etilotest. Acesta a suflat si a rezultat 0,58 mg/l alcool ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a făcut accident pe 23 ianuarie mai era cu cineva ... Vadineanu Vadineanu Soțul meu a făcut accident pe 23 Ianuarie mai era cu cineva in mașina i sa lua permisul alcoolemia era mică acela a avut 3 zile de spitalizare nimic grav ... (vezi toată discuția)