avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Reducere program de munca gravide cu 1/4
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Reducere program de munca gravide cu 1/4

Buna ziua,

Am primit recomandare de la medicul de familie si specialist pentru reducerea programului de munca. Firma la care lucrez a intocmit actele, medicul de medicina muncii a intocmit si el actele si s-a trimis cererea la ITM. Intrebarea mea este care e procedeul de acordarea acestei reduceri de program? Ei imi spun ca trebuie sa asteptam inregistrarea acestei cereri la ITM si mai apoi sa facem o decizie interna, in care sa decid cu angajatorul de cand sa incep sa vin la 6 ore.

Mie mi se pare putin absurd, mai ales ca mi s-ar parea logic sa intrii la 6 ore de indata ce ai recomandarea atat de la medicul de familie cat si de la cel de medicina muncii. Imi puteti spune va rog daca este legal ce se intampla?

Eu doresc sa intru cat mai repede la program scurt, intrucat am foarte mari dureri de spate (lucrez sezand, munca de birou) si de cap. Acesta a fost si motivul pentru care mi s-a recomandat scurtartea programului. Insa aceasta "inregistrare" dureaza de mai bine de o saptamana si presimt ca cineva lungeste aceasta poveste.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:48, 12 Aprilie 2019
Buna ziua!
Poate va ajuta informatiile de aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Sigur a ajuns raportul la ITM?
Cu toate ca nu cred ca e necesar sa ajunga la dumnealor, stiu ca in asemenea situatii raspund repede...
In mod normal, recomandarea medicului specialist de medicina muncii intra in vigoare de la data emiterii acesteia/ data avizului in cazul dvs.
Posibil sa existe o anumita procedura impusa de ITM din judetul dvs. Puteti intreaba la ITM sau angajatorul cerand sa vi se precizeze articolul de lege care reglementeaza respectiva procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc de sarcina QzAnca QzAnca Buna seara, Sunt insarcinata in 15 saptamani și 4 zile și lucrez intr un mediu in care stau 12 ore in picioare,fără pauze ,deoarece trebuie sa consiliez ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am 8 săptămâni de sarcina și este posibil sa ... VoicuDeea VoicuDeea Bună ziua, Am 8 săptămâni de sarcina și este posibil sa fie o sarcina toxică. Lucrez într-un spațiu comercial unde programul meu se desfășoară în ... (vezi toată discuția)
Am recomandare de la ginecolog pentru concediu de risc maternal, dar cei de la medicina muncii spun că e o aberație. cui trebuie să-i cer acest tip de concediu, cine îl acordă? Did27 Did27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau mai multe informatii despre urmatoarea situatie. Sunt insarcinata in 5 luni si la ultimul control mi s-a dat de ... (vezi toată discuția)