Sintem 4 frati care ne judecam pe mai multe terenuri mostenite de la parinti. Iesirea din indiviziune nu s-a facut inca deoarece un frate nu este de acord cu felul in care majoritatea doreste sa se imparta loturile de pamint.
Anul acesta am hotarit sa ar si sa insamintez un lot care a fost ocupat ani de zile de acest frate care crede ca lui i se cuvine acest pamint. Pentru ca am arat si insamintat, fratele m-a dat in judecata. Politia locala spune ca in acest caz are dreptate fratele meu care a ocupat abuziv pamintul ani de zile?! E corect asa? Are el mai multe drepturi decit mine daca nu s-afacut iesirea din indiviziune?
In opinia mea, toti fiind sezinari, toti aveati dreptul initial de a ocupa si folosi bunurile.
Totusi, un teren ocupat de un om este folosit de acel om pana la intervenirea unei instante pentru evacuare, lasare in posesie pentru altul etc. Daca fratele parasea terenul de buna voie, il puteati prelua, asa insa, e tulburare de folosinta. Cum corect zice politia.
Data viitoare intrebati inainte. Sa nu il fi arat si fratele inainte si sa mai gasim si alte infractiuni.