avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sint dat in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sint dat in judecata

Sintem 4 frati care ne judecam pe mai multe terenuri mostenite de la parinti. Iesirea din indiviziune nu s-a facut inca deoarece un frate nu este de acord cu felul in care majoritatea doreste sa se imparta loturile de pamint.
Anul acesta am hotarit sa ar si sa insamintez un lot care a fost ocupat ani de zile de acest frate care crede ca lui i se cuvine acest pamint. Pentru ca am arat si insamintat, fratele m-a dat in judecata. Politia locala spune ca in acest caz are dreptate fratele meu care a ocupat abuziv pamintul ani de zile?! E corect asa? Are el mai multe drepturi decit mine daca nu s-afacut iesirea din indiviziune?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:23, 12 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are mai multe drepturi. Instanta va decide cui i se va atribui acel teren.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politistii locali au cunostinte de drept precum Costel din Brigada Diverse asa ca nu luati in considerare ce va spun.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, toti fiind sezinari, toti aveati dreptul initial de a ocupa si folosi bunurile.
Totusi, un teren ocupat de un om este folosit de acel om pana la intervenirea unei instante pentru evacuare, lasare in posesie pentru altul etc. Daca fratele parasea terenul de buna voie, il puteati prelua, asa insa, e tulburare de folosinta. Cum corect zice politia.
Data viitoare intrebati inainte. Sa nu il fi arat si fratele inainte si sa mai gasim si alte infractiuni.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota indiviza ContSters172999 ContSters172999 Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg urmatoarea chestiune: - trei frati mostenesc in cote egale 9 ha de teren extravilan; inseamna ca fiecare are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Teren executat silit claudel1982 claudel1982 BUNA ZIUA As dori sa/mi raspundeti la cateva intrebari: se vinde cota parte de 3/8 dintr-un teren executat,teren care are 2 coproprietari si care nu e ... (vezi toată discuția)