avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trebuie să fac un contract de arendă pe un teren al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trebuie să fac un contract de arendă pe un teren al bunicilor, dar nu pot pentru că trebuie să conexez mai multe succesiuni (mama e decedată). Am alte opțiuni pentru a putea arenda proprietatea?

Buna ziua, trebuie sa fac o succesiune dupa bunica in Bucuresti, pe care sa o conexeze de o succesiune a bunicului in Valcea.

Stie cineva un notar care poate sa faca asta si daca poate sa imi dea numele si telefonul de birou sau mailul.

Trebuie sa fac un contract de arenda pe o proprietate pe numele bunicilor si pentru ca mama (defuncta) nu a dezbatut succesiunea, nu am cum. Si pentru ca succesiunea dupa mama a fost incheiata inainte de conexare, trebuie sa deschid succesiunea dupa bunica in Bucuresti sa o conexez de bunicul, apoi sa fac o alipire la cea a mamei (sau asa mi s-a explicat).

Pe mine ma intereseaza sa fac arenada pentru terenul respectiv, daca exista o alta optiune, astept sugestii.

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Borhes John , utilizator 17:25, 17 Aprilie 2019
Bunica a murit ultima (domiciliata oficial in Bucuresti), bunicul a decedat primul (domiciliat in Valcea)

Cand am facut succesiunea dupa mama, doamna notar mi-a inchis-o. dupa mi-a spus ca nu poate sa o conexeze de bunica Bucuresti-Bucuresti ca e inchisa. Dupa m-a pus sa merg la Valcea, de la Valcea m-au trimis la Brezoi (circumscriptia domiciliului bunicului), La brezoi doamna notar mi-a spus ca trebuie deschisa dupa bunica la Bucuresti, la Bucuresti doamna notar mi-a spus ca nu se poate si trebuie facuta de acolo (bunic) apoi bunica. In pana de idei am scris la camera notarilor pentru un sfat, care au raspuns ca trebuie deschisa dupa bunica aici, am contactat notarul din Bucuresti si mi-a spus ca e ocupat si ca ma suna dansa...si sunat am ramas. Asa ca am fost la alti notari din vecinatatea mea, unde superficial mi s-a spus ca trebuie facuta acolo. Intors acolo am vorbit cu singurul notar din Brezoi iar care mi-a spus ca s-a uitat atent pe acte si sigur trebui aici cu conexare.... si acum scriu aici...dupa cum am spus 6 luni, toate actele in original, cu asteptarile pentru programare de riguare
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
Borhes John, utilizator
HAHA am aflat, i s-a facut unui ajutor de notar mila si mi-a explicat, bunicii au murit pe coduri civile diferite si nu se pot conexa

Bunica a avut o succesiune partiala la mama deci tot nu pot conexa

Si in principiu, vai si amar, nu stiu de ce nu am primit un raspuns in 6 luni de la nimeni
Buna dimineata. Unii chiar nu stiu, dar nu spun asta ca sa nu para ....neinformati, altii pur si simplu nu-si bat capul.
Da, eu nu stiu nimic, nu inteleg cum functioneaza legea, nu stiu legea si habar nu am ce fac spre disperarea mea. Si recunosc cu mana pe inima asta.

In partea buna a lucrurilor am accesat sistemul, am gasit succesiunea, in baza anexi am reusit sa mut dosarul de la notarul bunicii la notarul mamei si implicit pot alipi proprietatea acum (ma rog peste 1-2 luni) si in baza succesiunii pot face deschiderea de rol pentru contractul de arenda.

Desigur acesti pasi puteau fi simplificati enorm daca aveam informatia si stiam ce fac, dar am primit niste sfaturi de la un ajutor de notar (sa-i dea Dumnezeu sanatate) si in baza lor am stiut ce sa intreb notarul, care a spus da.

Nu pot sa insist destul cat de inutil de complicat este sistemul, tinand cont ca este electronizat deja, o comunicare intre institutii pentru chestii de gen certificate fiscale pot scutii pana la 3 drumuri, spagi si timp, lucruri din care sistemul ar profita enorm, sa nu vorbim de cozi...

Dar hey macar am citit codul civil si am invatat ceva nou in ultimele 2 zile deci sunt si avantaje. Nu stiu cum se descurca cineva cu un IQ sub 160 cu chestiile astea, probabil de asta succesiunea nu a fost facuta de la bunici de 40 de ani si s-au irosit atatea resurse potentiale in utilitati, contracte si posibile colaborari care nu s-au intamplat in lipsa rolului

Dar da daca mai citeste cineva pentru probleme similare, intrebati ajutorii de notar, cel putin va trimite in directia care trebuie, adunati actele separat si abia apoi deranjati notarul, nu va trebuie programare la ei si daca mergeti pe finalul programului aveti si sanse sa-i prindeti liberi
Nu este complicat, le complica dansii( notarii), eu am acte verificate si trecute prin doua instante si notarul m -a dat pe spate sa vin cu adeverinta ca precum Bulevardu x n-a fost strada.... asa ca m-au lasat interzisa :))))).

Alte discuții în legătură

Acte casa pentru succesiune ContSters363550 ContSters363550 Am o problema cu actele casei: cind parintii au contractat pentru constructie apartamentul in 1965 actele au fost facute pe singura strada care era trasata ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune sonya_67 sonya_67 Aş dori un sfat în legatură cu următorul caz: un prieten în vârstă de 55 de ani locuieşte în casa ce a aparţinut bunicilor din partea mamei. În urma ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)